Dovizioso begint goed aan tweede seizoenshelft MotoGP

170804_Brno_Dovizioso

Andrea Dovizioso heeft de eerste dag van de MotoGP van Tsjechië afgesloten met de snelste tijd. De Ducati-rijder zette in de tweede vrije training op het circuit van Brno 1.56.332 op de klokken en was daarmee net iets sneller dan Jonas Folger, Danilo Petrucci en Johann Zarco, die in de natte eerste training verrassend de snelste was.

Het weer speelde op de eerste dag van de Tsjechische ronde een grote rol. In de ochtend regende het pijpenstelen, ’s middags was het droog, zonnig en 26 graden. Dat betekende een verschil van bijna tien seconden per ronde. Pas in zijn voorlaatste ronde echter sprong Dovizioso naar de koppositie, met een verschil van bijna vier tienden.

Het meest opmerkelijke nieuws kwam van de andere kant van de Ducati-garage. Halverwege de tweede training kwam Jorge Lorenzo naar buiten met de nieuwe aerodynamica, met een soort ingebouwde winglets. Lorenzo verbeterde er in elk geval zijn tijd mee, maar kwam vooralsnog niet verder dan de vijftiende plaats.

https://www.facebook.com/MotoGP/videos/10155990792750769/

Wildcardrijder Georgi valt op

In de Moto3 was het kampioenschapsleider Joan Mir die de snelste tijd op de klok zette. Bo Bendsneyder liet de twaalfde tijd noteren. Opvallend was het optreden van wildcardrijder Tim Georgi. In de (natte) ochtendtraining was de Duitser met meer dan een seconde marge op Nicolo Bulega de snelste, maar op de snel opdrogende baan ’s middags kon Georgi met de vijfde tijd nog steeds erg goed meekomen met de vaste rijders.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen