Dovizioso haalt het niet in regenachtige MotoGP-training

180407_ARG_Marquez-Dovizioso

In een vochtige derde vrije training voor de MotoGP van Argentinië prijkte de naam van Andrea Dovizioso lang bovenaan de ranglijst. In de tweede training van vrijdag was de Ducati-coureur nog allerlaatste geweest. De tijd van de Ducati-coureur in de derde training was echter bij lange na niet genoeg om hem een plaats in de tweede kwalificatieronde te bezorgen.

Uiteindelijk was het toch weer Marc Marquez die de sessie met de snelste tijd afsloot (1.48,896), voor Johann Zarco en Alvaro Bautista.

De derde training begon nat, vervolgens begon het wat op te drogen, maar met een kwartiertje te gaan werd opnieuw de regenvlag uitgestoken. De tijden lagen zo’n 10 seconden achter op die van gisteren, toen de omstandigheden ook niet ideaal waren, maar toch een stuk droger dan vandaag, zodat de tijden van gisteren de doorslag geven voor de kwalificatie. De eerste ronde, voor de nummers 11 tot en met 24 van de vrije trainingen onder wie Dovizioso en Jorge Lorenzo, begint om 20.10 uur Nederlandse tijd. De snelste twee van die ronde gaan door naar Q2, die om 20.35 uur aanvangt.

Foto: MotoGP.com

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden