Dovizioso legt lat hoog op eerste dag MotoGP San Marino

180907_RSM_Dovizioso

Het laat geen twijfel dat Ducati momenteel de snelste machine is. Op de eerste dag van de MotoGP van San Marino & Rimini stak de Italiaanse renstal met kop en schouders uit boven de rest. Andrea Dovizioso was in zowel de eerste als de tweede vrije training op het circuit van Misano veruit de snelste. Zijn teamgenoot Jorge Lorenzo sloot de eerste dag af op de tweede plaats.

Met twee droge trainingen hadden de MotoGP-rijders geluk: de aangekondigde regen liet op zich wachten tot na hun middagsessie. Dat was een mazzeltje voor Valentino Rossi, die zich pas op het laatste moment (met 36 seconden op de klok) in de top 10 wist te wurmen, waardoor hij zich morgen in elk geval geen zorgen hoeft te maken over plaatsing voor Q2. Op zijn thuiscircuit kwam de Italiaan ’s morgens niet verder dan de vijftiende plaats. In die eerste sessie had ook Marc Marquez reden tot zorgen: ook hij viel toen nog buiten de top 10. Dat maakte de Spanjaard ’s middags al snel goed met de vijfde tijd overall.

De derde en vierde tijd waren voor respectievelijk Honda-rijder Cal Crutchlow en Yamaha-coureur Maverick Viñales. De teamgenoot van Valentino Rossi zit sinds een test op Misano een paar weken geleden een stuk beter in zijn vel dan in de eerste helft van het seizoen. Een paar kleine aanpassingen aan de Yamaha lijken hem goed te passen. Ook op Silverstone was Viñales al snel.

Yamaha liet doorschemeren dat Jonas Folger volgend seizoen dienst gaat doen als vaste Europese testrijder. De Duitser, die vanwege fysieke en mentale strubbelingen dit seizoen aan zich voorbij liet gaan, was ook al aanwezig bij de test van de fabrieksteams op het circuit van Aragon vorige week.

Aprilia maakte bekend dat het Bradley Smith (nu nog KTM) heeft aangetrokken als testrijder voor volgend seizoen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen