Helmut Marko: ‘Verstappen zou hoe dan ook gewonnen hebben’

P-20170415-01417_News

Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko zou Max Verstappen de Mexicaanse Grand Prix ook gewonnen hebben zonder de chaos direct na de start. Verstappen domineerde de race nadat hij samen met Lewis Hamilton en Sebastian Vettel de eerste twee bochten om de leiding streed, waarbij de twee laatstgenoemden elkaar raakten, met voor beiden een vroege pitstop tot gevolg.

De Nederlander kon daarna zonder dreiging zijn voorsprong op Bottas en de rest van het veld uitbouwen. Marko stelt dat zelfs als Verstappen de leiding niet in de eerste ronde had gepakt, hij toch de race had gewonnen. “Natuurlijk was het mooi meegenomen, maar we hadden de snelheid en het potentieel om iedereen in te halen die voor ons lag”, stelt hij tegenover Motorsport.com.

Volgens Marko kon Verstappen zelfs nog sneller alleen moest het team hem zelfs afremmen. Inderdaad werd Verstappen over de boordradio verzocht om het rustiger aan te doen door zijn engineer, om vervolgens een even snelle rondetijd neer te zetten. “Sorry, ik deed het echt rustiger aan”, antwoordde Verstappen beteuterd.

Marko maakte zich overigens wel zorgen toen de ene na de andere Renault-motor de geest gaf, waaronder die van Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo. “Hij had ook makkelijk op het podium kunnen komen”, stelt de Red Bull-adviseur. Volgens Marko was de race in Mexico een uitzondering, hoewel de RB13 een indrukwekkende snelheid aan de dag heeft gelegd in de laatste races: “In Mexico zaten we op grote hoogte dus de aerodynamica was belangrijker, de verschillen tussen de motoren bovendien kleiner, de omstandigheden zullen in Abu Dhabi helaas weer anders zijn.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen