2021EmiliaRomagnaGrandPrixSaturdayGP2102_085924_2ST2112

Lando Norris heeft een gridstraf van drie plekken gekregen na de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. De McLaren-coureur reed na een rode vlag door over het circuit, in plaats van terug te keren naar de pitstraat. Dat is volgens het reglement niet toegestaan. De Brit start zondag op P9 in plaats van P6.

"Ik heb het niet gezien. Ik wist eigenlijk niet eens dat dit werd onderzocht", zegt Lando Norris na afloop van de kwalificatie tegen Ziggo Sport. Norris was toen nog in afwachting van het onderzoek dat na de race zou worden gedaan. Inmiddels heeft de FIA besloten om de coureur een gridstraf van drie plekken en drie strafpunten op zijn licentie te geven.

Lando Norris / McLaren / Monaco / 2021
Foto: McLaren Media Centre

Ondanks het incident is Norris wel te spreken over de auto dit weekend. "De auto voelt eigenlijk wel goed. Hopelijk kunnen we uitkijken naar een leuke en uitdagende race morgen", aldus Norris die wel het idee had dat er nog meer in had gezeten voor de kwalificatie.

Lando Norris staat verrassend derde in het WK-klassement. Ook wist hij vorige week tijdens de Grand Prix van Monaco het podium te halen. Hij is dan ook bezig aan een van zijn beste seizoenen in de Formule 1, waar hij sinds 2019 een stoeltje bij McLaren heeft.

Lees ook: Max Verstappen na kwalificatie Bakoe: “Het is wat het is”

Lees ook: Valtteri Bottas: “Reed op de limiet, kon niet sneller”

Lees ook: Ricciardo: “Zondag gebruik maken van de vrije bandenkeuze”

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden