Felipe Drugovich wint dominant in Barcelona met MP Motorsport

BRYN3731_475030d8-c655-4c8f-b9fd-62c5878b8e3a

Felipe Drugovich heeft de sprintrace van de Formule 2 op het Circuit de Barcelona-Catalunya gewonnen. De coureur van MP Motorsport greep bij de start de leiding en reed daarna sterk naar zijn tweede zege dit seizoen, voor Ayumu Iwasa en Logan Sargeant. Richard Verschoor is acht plekken naar voren opgeschoven ten opzichte van zijn startpositie, maar eindigde net buiten de punten.

Felipe Drugovich mocht op pole position staan voor de Formule 2-sprintrace in Spanje na te kwalificeren op P10, maar door een gridstraf moest hij de race uiteindelijk vanaf P4 aanvangen. Calan Williams profiteerde en kreeg de pole position cadeau, voor Jake Hughes, Theo Pourchaire en Drugovich. De polesitter van Trident kon daar echter niet lang van genieten: bij de start van de formatieronde sloeg zijn auto af waardoor hij uiteindelijk vanuit de pits aan de race moest beginnen.

Sterke start Drugovich

Zonder echte polesitter ging de 26 ronden tellende sprintrace in Barcelona van start en Drugovich had de sterkste start. Vanaf de vierde startplek wist hij meteen naar de leiding te komen, voor Ayumu IwasaLogan Sargeant, Pourchaire en Hughes. Richard Verschoor klom intussen van zijn negentiende startplek op naar P15. Terwijl Pourchaire in de eerste fase wat terugviel lukt het Verschoor juist om meer naar voren te komen. De Nederlander van Trident lag na vijf ronden dertiende en kreeg de ronde erna nog een plekje cadeau, doordat Jüri Vips van de baan spinde en zodoende een safety car-situatie veroorzaakte.

Leidende positie niet in gevaar

In de tiende ronde werd de race hervat, waarbij de leidende positie van Drugovich niet in gevaar kwam. De coureur van MP Motorsport, die ook de leiding heeft in het kampioenschap, slaagde er binnen enkele ronden in om achtervolger Iwasa op iets meer dan twee seconden achterstand te zetten. Drugovich wist het verschil in de twintigste ronde zelfs op te laten lopen tot zo’n drie seconden. 

Tweede zege

Drugovich pakte uiteindelijk zijn tweede zege van het seizoen, nadat hij eerder al de hoofdrace in Jeddah won. Op ruim twee seconden achterstand kwam Iwasa als tweede over de finish, terwijl Sargeant het podium compleet maakte. Daarachter leek Jake Hughes lang op weg naar de vierde plek, maar hij had in de eerste fase te veel van zijn banden gevraagd en viel terug. Jehan Daruvala werd daardoor vierde, voor Pourchaire, Jack Doohan en Frederik Vesti. Het laatste puntje ging naar Enzo Fittipaldi op de achtste plek, terwijl Liam Lawson en Marcus Armstrong de top-tien compleet maken. Verschoor kon geen vuist maken ten opzichte van de coureurs voor hem en eindigde als elfde, nadat hij nog een plekje won doordat Clement Novalak van de baan door het grind ging in de voorlaatste ronde.

Zondagochtend om 11.35 uur gaat de hoofdrace van de Formule 2 in Spanje van start. De pole-position is dan voor Doohan.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden