DTM gaat verder als GT-kampioenschap

DTM_Lausitzring

De DTM gaat vanaf 2021 verder als GT-kampioenschap waarin enkel privéteams meedoen. De toekomst van de Duitse toerwagenklasse lijkt daarmee gered.

Al langere tijd was het de vraag of en hoe de DTM er na dit seizoen uit zou zien. Na het eerdere vertrek van Mercedes en Aston Martin, kondigde ook Audi aan de toerwagenklasse te verlaten na het huidige seizoen. Daarmee leek de DTM ten dode opgeschreven, met BMW als enige overgebleven fabrikant.

Een samenvoeging met de Japanse Super GT liep op niets uit, maar Gerhard Berger van BMS (de overkoepelende organisatie van de DTM) heeft nu toch een oplossing gevonden. De Duitse toerwagenklasse gaat vanaf 2021 verder als onafhankelijke GT-klasse. BMW en Audi zullen zich als fabrikanten terugtrekken uit het kampioenschap, maar zullen wel auto’s blijven leveren aan privéteams. Mogelijk worden er nog auto’s van andere merken aan de klasse toegevoegd in de toekomst.

Gerhard Berger licht het besluit toe: “We hebben de afgelopen maanden verschillende strategische concepten besproken om de toekomst van de DTM veilig te stellen. De voorbije dagen heb ik constructieve gesprekken gevoerd met Audi en BMW. Beide fabrikanten bieden mij de mogelijkheid om de volledige verantwoordelijk over de klasse op mij te nemen, waaraan voorlopig voornamelijk GT-auto’s deel zullen nemen. De support van Audi en BMW is goed nieuws voor al het personeel en de autosport fans.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden