Dubbel programma WTCR en TCR Europe weerhoudt Tom Coronel niet van prestatiedruk

door Olav van Boxtel
10-saturday-monza

Tom Coronel zal opnieuw te zien zijn in twee kampioenschappen. Zijn deelname aan het FIA WTCR en de TCR Europe Series zorgen er echter niet voor dat de Nederlander zijn prestatieverwachtingen zal verminderen. Het doel is mee te vechten om de bovenste plaatsen, en dat wil Coronel maar al te graag laten weten.

In beide klassen zal Coronel uitkomen met een Audi RS 3 LMS. In de WTCR-series rijdt hij voor het Belgische team Cometoyou Racing. Samen met zijn Franse teamgenoot Nathanaël Berthon zal Coronel racen onder de naam Cometoyou DHL Team Audi Sport.

Dubbel programma

"Ik ben er al vanaf het begin in de hoogste klassen bij, dus ik ben blij dat ik ook dit jaar weer mee kan doen. Het wordt een druk seizoen met een dubbel programma, maar dat is alleen maar mooi", aldus Coronel.

Vorig jaar was Tom Coronel maar een van de vier coureurs die de nieuwe Audi RS3 LMS reed. "Toen het Nathanaël (Brethon red.) en ik al een aantal keer op het podium gestaan" zegt Coronel. "Mijn derde plaats in Aragón was zelfs Audi's eerste met die serie."

Audi_2022_WTCR_front
Audi RS 3 LMS van Tom Coronel

Overwinningen

Coronel houdt het dit seizoen niet bij 'alleen meedoen', maar wil ook kans maken en meestrijden voor de overwinning. "Dit jaar is het doel om mee te doen voor de overwinningen. Niet alleen Nathanaël en ik zullen hiervoor ik aanmerking komen."

Naast Coronel en Brethon zullen ook de Belg Gilles Magnus en Marokkaan Medi Bennani rijden voor het team van Cometoyou. "Gilles is een jong talent, Medi is al tien jaar aanwezig op hetzelfde niveau als ik. Ik vind het leuk dat hij weer terug is", zegt Coronel.

Seizoensdoorsnee 

Het FIA WTCR-seizoen zal starten in Frankrijk, op 7 en 8 mei. Drie weken later zal de 24-uursrace op de Nürburgring-Nordschleife op de planning staan. Hierna volgen de Hungaroring en Aragón. Ook Portugal en Italië komen later in het seizoen nog aan de beurt. Na de zomerstop zal het kampioenschap verkassen naar het Aziatische deel van de kalender, met races in Zuid-Korrea, China en de finale op het stratencircuit van Macau.

"Ik hoop dat alle races door kunnen gaan zoals gepland, niet zoals de afgelopen jaren", stelt Coronel. "Het is mooi dat we in Pau rijden, waar ik vroeger ook altijd graag kwam. Daarnaast zijn de Nordschleife en Macau natuurlijk legendarische circuits. Wat mij betreft de mooiste van de wereld."

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Emilia-Romagna

Lees ook: Verstappen pakt pole position voor sprint in Imola

Lees ook: Charles Leclerc over P2: Het was erg tricky

door Olav van Boxtel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden