190031_ger

De Grand Prix van Duitsland kende voor Ferrari een volkomen mislukte kwalificatie. De Scuderia was het raceweekend in Baden-Würtemmberg uitstekend begonnen. Technische problemen zorgden er echter voor dat Sebastian Vettel vandaag vanaf de laatste startplaats moet vertrekken en Charles Leclerc niet verder dan kwam dan P10.

De frustratie droop gisteren van de gezichten van de succesvolste Formule 1-renstal ooit. Vettel sprak na afloop van de kwalificatie van 'een drama': "Ik had er op gerekend plezier te zullen hebben, omdat de SF90 in alle eerdere sessies erg competitief was. We hadden de mogelijkheid om vanaf pole te starten, maar in plaats daarvan staan we achteraan." De auto van Vettel verloor plotseling vermogen door een probleem met de turbo: "Het had niet op een slechter moment kunnen gebeuren. Alles verliep soepeltjes tot ik bij het uitrijden van de pitsstraat opeens geen vermogen meer had." De Duitser die vorig jaar op Hockenheim in leidende positie uitviel hoopt zijn fans nog wat te kunnen bieden: "We blijven positief, we hopen dat we nog wat punten kunnen sprokkelen."

Ook Leclerc kende een dramatische kwalificatie: de Monegask bereikte probleemloos de derde en laatste sessie, maar stond aan het begin daarvan opeens naast zijn auto. Technische problemen verhinderden dat Leclerc een gooi kon doen naar pole: "Het is vreselijk zonde dat we de kwalificatie zo hebben afgesloten. Het hele weekend tot en met Q2 ging prima, helaas gebeuren dit soort dingen soms."

Teambaas Mattia Binotto stak na afloop van de kwalificatie zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken: "Het spijt ons voor onze coureurs, voor de mensen thuis in de fabriek die vreselijk hard werken en voor al onze fans. We gaan analyseren wat er misging, maar wat we al wel weten is dat het om twee verschillende problemen gaat die we nooit eerder hebben gezien. Het lijkt er op dat de problemen van Vettel te maken hebben met eerder gebruikt, maar inmiddels ge-update onderdeel van de intercooler. Bij Leclerc was het probleem gerelateerd aan de brandstofpomp."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden