Ducati domineert laatste dag van MotoGP-test Sepang

190208_Test_Petrucci

Met een indrukwekkende dominantie heeft Ducati de eerste testreeks voorafgaand aan het nieuwe MotoGP-seizoen afgesloten. Op de slotdag van de driedaagse test op het circuit van Sepang werden de eerste vier plaatsen bezet door de Italiaanse fabrikant: Danilo Petrucci was de snelste man, voor debutant Pecco Bagnaia, diens Alma Pramac-teamgenoot Jack Miller en fabrieksrijder Andrea Dovizioso.

Ducati kwam op de slotdag op de baan met tal van nieuwigheden, zoals drievoudige vleugels op de kuipen. De updates lijken te werken, gezien de bijzondere tijden van alle vier de Ducati-coureurs. De snelste van allemaal was Danilo Petrucci, die dit seizoen promoveerde van satellietrijder tot fabriekscoureur, die na 32 ronden een ontzagwekkende 1.58.239 neerzette, waarmee hij maar liefst zes tiende onder het vorig jaar gereden baanrecord van Jorge Lorenzo zat.

“Al bij de eerste ‘time attack’, met een medium achterband, zat ik eronder”, vertelde Petrucci. “Toen ik de rondetijd op het dashboard zag, was ik heel blij. Daarna hebben we ons werk aan een aantal nieuwe items hervat. Helaas crashte ik toen ik een nieuw kuipje probeerde. Gezien het feit dat ik ook problemen had met blaren in mijn handen, hebben we besloten een beetje eerder dan gepland te stoppen om te herstellen en ervoor te zorgen dat we weer fit zijn voor de volgende test in Qatar. Over het algemeen was het een heel positieve test.”

Niet alleen Petrucci zat onder dat baanrecord, ook Bagnaia, Miller, Dovizioso, Maverick Viñales (Yamaha) en Cal Crutchlow (Honda) waren sneller. Regerend kampioen Marc Marquez hield het net als op de eerste twee dagen na het ochtendprogramma voor gezien. Met zijn beste tijd van 1.59.170 eindigde hij de dag op de elfde plaats, 0.015 achter de tiende plaats van Valentino Rossi.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen