Dutch TT: Quartararo doet het wéér

190629_Quartararo

Het zat er al aan te komen. In Assen deed Fabio Quartararo het ook in de lichtere klassen al prima. Na zijn poleposition en tweede plaats in Barcelona kon je dus ook in de Dutch TT wel wat verwachten van de pas 20-jarige Fransman. Hij maakte ook in the Cathedral of Speed de belofte waar door niet alleen de poleposition op te eisen maar ook nog eens het al vier jaar geldende baanrecord van Valentino Rossi aan flarden te rijden.

Met zijn 1.32.017 was Quartararo voor niemand bij te houden. Alleen Maverick Viñales – ook Yamaha – kwam enigszins in de buurt. Hij is met zijn 24 jaar de oudste op de eerste rij morgenmiddag. Naast hem treft hij Alex Rins, van hetzelfde bouwjaar maar aan het einde, die via Q1 doorstootte naar plaats 3.

190629_Rossi
Valentino Rossi. ©MotoGP.com

Het was dringen in Q1, waar behalve Rins ook Pol Espargaro zich voor Q2 wist te plaatsen. Valentino Rossi lukte dat niet. De tienvoudig winnaar van de Dutch TT kwam niet verder dan plaats 4 en start morgen dus vanaf de veertiende plaats. Pal voor hem, op de elfde plaats, staat Andrea Dovizioso die moet vrezen voor zijn tweede plaats in het kampioenschap, met Rins zover naar voor.

Marc Marquez haalde voor het eerst dit seizoen niet de eerste rij. Door een zwieper in de Haarbocht miste hij het ritme om een perfecte ronde neer te zetten op het TT Circuit.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden