Ecclestone wilde Silverstone kopen

GBR_Sun_The_Wing_1362

Een terugkeer van Bernie Ecclestone in de Formule 1 is op niets uitgelopen. De voormalige baas van de koningsklasse van de autosport zag een poging om het circuit van Silverstone te kopen mislukken. De gastheer van de Britse Grand Prix zag niets in een verkoop.

"Ik heb hen gevraagd of ze wilden verkopen, maar dat wilden ze niet. Ze waren niet geïnteresseerd", zei Ecclestone in gesprek met het Britse Autosport.

Patstelling onderhandelingen nieuw contract

Het bod van Ecclestone kan wellicht worden gezien als een poging om de onderhandelingen over een nieuw contract vlot te trekken. Het is namelijk nog onzeker of en waar er in Groot-Brittannië na 2019 een Britse Grand Prix wordt verreden. De onderhandelingen over een nieuw contract tussen de eigenaren van het circuit en de Formule 1-organisatie zitten al maanden op slot. De organisatoren van de Britse GP willen betere voorwaarden, maar de Formule 1 houdt voet bij stuk.

De kosten van de 'hosting fee' vormen een struikelblok in de onderhandelingen over een nieuw contract. Deze fee wordt elk jaar met vijf procent verhoogd. Bijkomend probleem is dat de Britse Grand Prix niet winstgevend is. In de afgelopen zes jaar leed Silverstone een verlies van meer dan 51 miljoen pond.

F1-race noodzakelijk

"Ze voelen zich zelfverzekerd", zegt Ecclestone over de afwijzing van Silverstone. "Ik denk dat ze met iets op de proppen zijn gekomen om de verliezen, of winsten, te delen. Ze hadden een goede deal kunnen sluiten. Maar goed ze willen niet verkopen. Ze zijn niet wanhopig, maar ze hebben wel een Formule 1-race nodig."

Liberty Media, de huidige eigenaar van de Formule 1, zou graag een race door de straten van Londen willen organiseren, een idee waar Ecclestone jaren geleden ook al naar heeft gekeken. De gesprekken met de gemeente en de burgemeester liepen toen op niets uit. "Ik had een plan klaar voor een race door het centrum van Londen, langs Buckingham Palace. Het is te ingewikkeld. Er waren te veel beperkingen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden