Ecclestone: 'F1 moet direct terug naar V8 en 1000 pk'

images_Formule1_2015_nieuws-maart_Petra_Bernie_Tamara_Ecclestone

Formule 1-baas Bernie Ecclestone hernieuwt zijn oproep tot terugkeer naar de V8-motoren. Hij vindt dat het dringend is en dat er nu veranderingen moeten komen.

De 84-jarige Brit is lang tegenstander geweest van de invoering van de hybride-V6-motoren die nu worden gebruikt in de Formule 1. Ecclestone denkt dat ze de schuld zijn van de financiële ellende van de sport en de het dalend aantal tv-kijkers. Dat is waarom hij zo snel mogelijk een stap terug wil zetten naar de oude V8-motoren.

"We moeten terug naar de motoren waarvan de kosten redelijk zijn en we moeten met de grootste spoed ingrijpen," zei hij tegen het Italiaanse Gazzetta dello Sport.

Ecclestone legt uit waarom: "Teruggaan naar een Formule 1 met atmosferische motoren en KERS, gebonden aan hele precieze restricties, zou drastisch de kosten verlagen voor degenen die al in de Formule 1 zitten en ook voor degenen die willen gaan meedoen."

"We hoeven alleen maar de oude V8-motoren te pakken en hun vermogen in de richting van 1000 pk op te schroeven. De mensen komen dan terug, de show komt terug en de sponsors komen terug," aldus Ecclestone.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden