1419264651565-1714845035_news

Het is hét gerucht van de afgelopen dagen in de Engelse pers. Bernie Ecclestone zou bereid zijn om te bemiddelen in het conflict tussen de Grand Prix-promotors verenigd in de FOPA en race-organisatie Formula One Group (FOM), onderdeel van Liberty Media.

De FOPA (Formula One Promoters’ Association) liet afgelopen maandag in een open brief weten weinig vertrouwen te hebben in het beleid van FOM en Liberty Media en zich zorgen te maken over de toekomst van de sport.

Inmiddels lijken de plooien weer gladgestreken, maar Ecclestone zou klaar staan om indien nodig te helpen. Tegen de Daily Mail zou de oud-Formule 1-chef hebben gezegd: "Als mensen zeggen dat ik me er mee bemoeien dan is dat voor hun rekening. Maar ik ben nog steeds in dienst van de organisatie en zal dus doen wat me wordt opgedragen. Als ze mijn hulp nodig denken te hebben, dan ben ik daartoe bereid. Ik wil niet op mijn sterfbed liggen en zien dat de sport die ik heb opgebouwd naar de vaantjes gaat."

Overigens zou Ecclestone geïnteresseerd zijn om de sport terug te kopen van Liberty Media. De Amerikanen zouden na drie jaar proberen, van de Formule 1 af willen.

We bespraken de uitdagingen voor Liberty Media in de podcast F1 aan Tafel:

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen