Ecclestone zet vraagtekens bij Grand Prix in Miami

1920x1080-Bernie-Ecclestone

Volgens Bernie Ecclestone is het nog maar de vraag of er komend jaar geracet kan worden in de straten van Miami. Liberty Media kondigde onlangs aan een tweede Grand Prix in de Verenigde Staten aan de kalender toe te voegen.

De voormalig eigenaar van de Formule 1 is er nog niet zo zeker van of dat lukt. Ecclestone bracht afgelopen weekeinde een bezoek aan de Oostenrijkse Grand Prix en uitte zijn twijfels over de plannen tegenover de Daily Mail. “We hebben verdomd goed ons best gedaan om een race in Miami te krijgen in mijn tijd, maar we kwamen diverse obstakels tegen”, aldus de Brit.

Problemen

Inderdaad lijken er nu problemen de kop op te steken.  Zo citeerde een journalist van Forbes een groep inwoners van Miami die het “voor elkaar hebben gekregen om het gebruik van een stuk land achter het geplande stratencircuit te ontzeggen”. Het gemeentebestuur van Miami en Liberty Media hebben zich onthouden van commentaar.

Ecclestone: “Deze heren (van Liberty Media, red) mogen dan de deal rond krijgen, maar het zal niet makkelijk zijn. Het gaat niet om geld maar ook om andere aspecten. Stratencircuits zijn een hoop geregel”, voegde hij er aan toe.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden