Ecclestone ziet Verstappen niet snel bij Ferrari of Mercedes

1920x1080-Bernie-Ecclestone

Voormalig Formule 1-eigenaar Bernie Ecclestone denkt dat Max Verstappen niet snel een zitje krijgt bij één van de twee topteams. Dit vanwege het feit dat Sebastian Vettel en Lewis Hamilton dat niet zouden toestaan. De Brit sprak met voormalig wereldkampioen Nico Rosberg op zijn ‘Beyond Victory’-podcast.

Na zijn weergaloze Formule 1 debuut en verrassende zege in Spanje in mei 2016 werd de Nederlander al snel gelinkt aan Mercedes. Naar verluidt zou de Duitse renstal in het verleden al toenadering hebben gezocht met Verstappen. Volgens teameigenaar Toto Wolff zou een eventuele overstap in 2021 werkelijkheid kunnen worden.

Ecclestone is echter van mening dat een zitje bij de Zilverpijlen helemaal niet zo vanzelfsprekend is voor de Red Bull-coureur, mocht hij besluiten de Oostenrijkse renstal te verlaten als de samenwerking met Honda in 2019 tegenvalt en Verstappen gebruik zou maken van zijn veronderstelde exit clausule.

“Ik denk dat geen van de wereldkampioenen hem in het team zou willen hebben”, zei Ecclestone met betrekking tot Verstappen. “Ik ben van mening dat hij meer moeite zou hebben bij een (leidend) team te komen dan Fernando (Alonso) zou hebben gehad. Ik denk niet dat Ferrari of Mercedes hem met open armen zouden ontvangen.”

Rosberg reageerde enigszins verbaasd op deze uitspraken waarna Ecclestone er aan toevoegde: "Laten we het zo zeggen, je zou niet staan te juichen als je in een team zat, en daar het mannetje was, dat je dan de mededeling kreeg dat Verstappen je nieuwe teammaat zou worden. Dat is een totaal ander verhaal. Sebastian zou hem niet willen, en Lewis ook niet.”

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden