Edoardo Mortara wint tweede Puebla E-Prix, De Vries valt uit

2-EPS709_215351_ALS3589

Edoardo Mortara heeft zijn tweede Formule E-overwinning behaalt tijdens de tweede E-Prix in Puebla. De Zwitser was al derde geworden in de race die de dag daarvoor werd gereden en kon nu naar de overwinning rijden. Nick Cassidy werd tweede na de tijdstraf van Pascal Wehrlein na de race, Oliver Rowland uiteindelijk derde.

Rowland startte de race vanaf pole position en kon de leiding behouden na de start. Wehrlein was erop gebrand zijn afgenomen overwinning van de dag ervoor te herstellen, maar werd ingehaald door Mortara. Rowland kon snel wegrijden van alle actie achter hem.

Geen punten voor de Nederlanders

Nyck de Vries startte de race als zeventiende en begon met het jagen op de punten. Teamgenoot Stoffel Vandoorne had na de start schade aan zijn voorvleugel, maar kon wel doorrijden. Robin Frijns moest de race als 21ste starten. De huidige kampioenschapsleider kon in de race tien plekken naar voren rijden, maar net niet genoeg om punten te pakken.

De Vries crashte met Lucas di Grassi en kon nog net de pitstraat bereiken met een lekke band. Hij kon daarna ook niet meer doorrijden. Di Grassi kreeg een drive through-penalty voor het incident. Ook helaas geen punten voor De Vries. Vandoorne kon ook geen punten pakken in de race. 

Wederom drama voor Wehrlein

Wehrlein jaagde op de winst gedurende de hele race. Door een foutje van Rowland die de muur raakte, kon Wehrlein de tweede plek overnemen en de aanval inzetten op Mortara. Hij maakte zelf ook nog een fout door bocht zeven iets te wijd te nemen, waardoor Mortara iets makkelijker in de leiding reed. Uiteindelijk moest Wehrlein genoegen nemen met de tweede plaats. Hij kon nog mee naar het podium en het leek zijn diskwalificatie van de dag ervoor te herstellen. Niets was minder waar, hij kreeg een vijf-secondentijdstraf voor het onjuist gebruiken van de fanboost in de race. Geen tweede plaats meer, maar de vierde.

Cassidy kon in de laatste minuten van de race Rowland inhalen voor de derde plaats. Na de straf van Wehrlein promoveerde hij naar de tweede plek en Rowland promoveerde naar de derde plek, die helaas niet gevierd kon worden op het podium. Huidige Formule E-kampioen Antonio Felix da Costa had ook een moeilijke race. Na een crash tegen de muur van het circuit moest ook hij de race vroegtijdig verlaten.

Pascal Wehrlein / Porsche / Puebla / 2021
Foto: FIA Formula E

De winst van Mortara was genoeg om hem van de achtste plek in het kampioenschap de huidige leider te maken. Mede dankzij de puntenloze races van Frijns en De Vries. Frijns staat nog tweede in het kampioenschap, maar De Vries is teruggezakt naar de zesde plaats. Hopelijk gaat het voor de Nederlanders beter in de volgende E-Prix die wordt verreden in New York.

Lees ook: Lucas di Grassi wint E-Prix van Puebla na diskwalificatie Wehrlein

Lees ook: Palou wint IndyCar-race Road America na drama Newgarden

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Stiermarken

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen