SI202107030378_hires_jpeg_24bit_rgb

"Lando Norris en Max Verstappen samen bij Red Bull is een sterker duo dan Verstappen en Sergio Pérez." Dat zegt society-fotograaf Edwin Smulders in de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft onthuld dat er met de Brit onderhandeld is over een mogelijk stoeltje naast Max Verstappen. 

Het is een opmerkelijke uitspraak van Marko, die toegeeft dat het team geïnteresseerd was in het vastleggen van Norris. De onderhandelingen werden gestaakt nadat de Brit een meerjarig contract tekende bij McLaren. Vaste waarde van de podcast Frans Verschuur denkt niet dat Norris ooit naar Red Bull zal gaan. Hij zegt dat de McLaren-coureur daar altijd de tweede man van Verstappen zal zijn, terwijl hij de eerste man is bij McLaren. De auto bij McLaren is op Norris gebouwd en dus zal het een rare overstap zijn.

Lando Norris / Max Verstappen / Daniel Ricciardo / Zandvoort / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Dan Mullan/Getty Images)

Daarnaast denkt Verschuur dat Norris meer kans heeft op de wereldkampioenschapstitel bij McLaren. Hij zegt dat McLaren volgend jaar een grotere medespeler kan zijn voor podiumplekken en overwinningen. En daar gaat Norris een nog grotere rol in spelen. Verschuur zegt ook dat Sergio Pérez momenteel niet de beste resultaten in de race laat zien omdat hij de kwalificaties nog steeds niet onder de knie heeft. "Als hij die auto vooraan kan zetten in de kwalificaties zoals Valtteri Bottas, dan heeft hij meer kans op goede resultaten."

Ricciardo bij Red Bull

Smulders vindt het jammer dat Red Bull Daniel Ricciardo niet konden houden. Maar hij denkt ook dat Ricciardo nooit wereldkampioen was geworden als hij was gebleven. Verschuur denkt daar hetzelfde over en zegt dat de Australiër met die gedachte voor het geld van Renault had gekozen. Verschuur vindt het jammer dat Renault de beloftes die ze hebben gedaan aan Ricciardo nooit na zijn gekomen. "Ze hebben hem er eigenlijk in gepraat met hoop en mooie praatjes."

Daniel Ricciardo / Max Verstappen / Monza / Italië / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Lars Baron/Getty Images)

Verschuur zegt dat Ricciardo nu in mindere mate de tweede man speelt bij McLaren voor Norris dan bij Red Bull en Verstappen. Hij verwacht ook dat de Australiër volgend jaar wat meer te zeggen gaat krijgen in het team. Daardoor kan hij de auto ook wat meer naar zijn hand sturen. "Ik denk dat hij nu wel de juiste keuze heeft gemaakt om voor McLaren te kiezen", aldus Verschuur.

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, met onder andere dit fragment en de verschillende meningen van de gasten over het format van de sprintraces volgend jaar is hier te beluisteren:

F1 aan tafel is door de Podcast Awards genomineerd voor de beste sportpodcast van 2021. Stemmen kan nog steeds via www.podcastawards.nl. We rekenen op je!

Lees ook: Franz Tost onder indruk: “Hij heeft alles volledig onder controle”

Lees ook: Red Bull Racing eert Honda met speciale livery in Turkije

Lees ook: Tom Coronel: “Mercedes heeft motorprobleem”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen