Een duizendste tussen Marquez en Viñales in FP3

180630_TT_FP3_Marquez_Vinales

De verschillen in de derde vrije training voor de MotoGP bij de TT van Assen zijn minimaal. Marc Marquez was de snelste van de zaterdagochtend, maar met zijn 1.33,341 was hij slechts een duizendste sneller dan Maverick Viñales die 1.33,342 liet noteren. De eerste vijf zaten minder dan een tiende van een seconde van elkaar. Achter Marquez en Viñales zijn dat Cal Crutchlow, Valentino Rossi en Andrea Iannone.

De derde vrije training is bepalend voor wie er rechtstreeks door mogen naar Q2 vanmiddag. Behalve de genoemde vijf zijn dat Danilo Petrucci (dankzij zijn snelle tijd van gisteren, want in FP3 was hij slechts dertiende), Jorge Lorenzo, Aleix Espargaro, Alvaro Bautista en Andrea Dovizioso. Onder anderen Johann Zarco - vorig jaar nog op poleposition in Assen -, Dani Pedrosa en Jack Miller moeten zich via Q1 proberen te plaatsen voor de definitieve kwalificatie. Franco Morbidelli ging in bocht 7, de knik tussen de Ruskenhoek en de Stekkenwal, hard onderuit. Bij controle in het medisch centrum bleek dat de Italiaan een middenhandsbeentje van zijn linkerhand heeft gebroken.

Q1 begint om 14.10 uur vanmiddag, Q2 volgt om 14.35 uur. Vanwege de temperatuur van de middag kan het resultaat in de kwalificatiesessies totaal anders uitpakken dan het resultaat van de vrije training van vanochtend. Om tien uur was het al boven de 22 graden op het TT Circuit, met een asfalttemperatuur van ruim 33 graden Celsius.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden