99ba-d395-064f-42c5b8c0cdcc_88e97ee0514f08223fc9ac54c315c36223e53ae4

Gemengde gevoelens bij Renault. De Franse renstal zag Daniel Ricciardo zijn eerste finish en punten van het seizoen pakken, maar Nico Húlkenberg moest de strijd al na zestien ronden staken.

Ricciardo startte de race op het Shanghai International Circuit vanaf P7 en finishte na een eenzame rit en slechts één pitsstop op diezelfde positie. De Australiër was na afloop dan ook buitengewoon tevreden. "Mijn eerste punten. Het is goed om op het scorebord te staan, goed ook om een race uit te rijden. Hiernaar waren we op zoek."

Toch waakt Ricciardo voor al te veel optimisme. "We hebben duidelijk nog veel werk te doen. Op een gegeven moment zag ik Nico [Hülkenberg] niet meer in mijn spiegels, dus ik ging er vanuit dat hij of een andere strategie had of uit de race lag." Dat laatste bleek het geval: de Duitse Renault-coureur kreeg na een klein half uurtje de instructie om vanwege een technisch probleem te stoppen. "Ik voelde op een bepaald moment een verlies aan vermogen. We hebben nog geprobeerd om het te herstellen met de software, maar dat lukte niet", aldus Hülkenberg. Achteraf bleek het te gaan om malheur met de MGU-K, de motor die de warmte van de remmen omzet in extra vermogen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen