Eerste slag voor Ducati, Van der Mark boekt progressie

171011_ARA_vandermark

Op de eerste dag van de MotoGP van Valencia heeft Ducati een kleine tik uitgedeeld. Jorge Lorenzo zette de snelste tijd op de klokken en Andrea Dovizioso was ietsje rapper dan zijn grote concurrent Marc Marquez. Zondag wordt beslist wie van hen wereldkampioen wordt: Marquez, met een voordeel van 21 punten, of Dovizioso, die in elk geval móet winnen om nog enige kans te maken.

Michael van der Mark (foto), die zijn tweede optreden maakt in de MotoGP, boekte aardige progressie op de eerste dag. In de eerste vrije training moest hij duidelijk nog wennen, maar in de tweede training snoepte hij anderhalve seconde van zijn rondetijd af en kroop hij een seconde dichterbij de snelste tijd van Jorge Lorenzo. Daarmee was Van der Mark weliswaar nog altijd 25ste en laatste, op ruim een halve seconde van Sam Lowes, de man voor hem.

Er staat een hoop spanning op het slotweekend van het MotoGP-seizoen, met de strijd tussen Marc Marquez (Honda) en Andrea Dovizioso (Ducati). De Italiaan pakte met de derde trainingstijd, 0,309 achter zijn teamgenoot Lorenzo, een licht voordeeltje ten opzichte van Marquez, die de vijfde tijd reed, 0,603 achter Lorenzo. Dovizioso heeft alleen kans om de 21 punten op Marquez te overbruggen als hij de race zondagmiddag wint en de Spanjaard niet bij de eerste elf zit.

Dat wordt heel moeilijk, weet ook Dovizioso, die er niet op rekent dat hij dat gaat halen. “Er is maar één strategie en dat is winnen. Maar dan ben ik nog altijd afhankelijk van Marc. Er zijn wel eerder wonderen gebeurd, maar daar moet je nooit vanuit gaan. Als ik het niet haal, ben ik nog altijd hartstikke blij, want het is een geweldig seizoen geweest waarin we enorme vooruitgang hebben geboekt.”

In de Moto3 zette Bo Bendsneyder de voorlopig vijftiende tijd neer, op ietsje meer dan een seconde van Jorge Martin.

Foto: Yamaha Monster Tech3

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen