'Einde samenwerking McLaren en Honda'

alonso

Wat al een tijd in de lucht hing, is definitief. De samenwerking tussen McLaren en Honda zal na dit seizoen stoppen. Vanaf 2018 maakt McLaren gebruik van de motoren van Renault. Dit meldt Autosport.

McLaren heeft een driejarige overeenkomst met Renault gesloten. Waarschijnlijk krijgt het team uit Woking de beschikking over dezelfde specificatie motoren als het Renault-fabrieksteam en Red Bull. Toro Rosso, het opleidingsteam van Red Bull, zal op haar beurt de Renault-motor inruilen voor de krachtbronnen uit Japan.

Honda keerde in 2015 met McLaren terug naar de F1 en wilde met het Britse team uitgroeien tot een winnende combinatie. Door gebrek aan vermogen en betrouwbaarheidsproblemen bleef dit doel ook dit seizoen buiten bereik. Dit zette de samenwerking nog meer onder druk.

Welke andere verschuivingen plaatsvinden door deze deal is op dit moment nog niet duidelijk. Mogelijk verlengt Fernando Alonso zijn contract bij McLaren op korte termijn en zal Carlos Sainz de overstap maken naar Renault.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen