Eindelijk champagne voor Di Giannantonio in Moto3

180805_TSJ_DiGiannantonio

Zijn teamgenoot Jorge Martin ging gisteren onder het mes wegens een gebroken hand en raakte zodoende ook de leiding kwijt in het Moto3-kampioenschap, maar Fabio Di Giannantonio nam de honneurs met stijl waar. In Le Mans leek de Italiaan te hebben gewonnen, maar die zege raakte hij door een penalty kwijt. In de Moto3-race in Tsjechië maakte hij het goed door nu wel zijn eerste overwinning te pakken na een felbevochten race.

https://twitter.com/i/status/1026037907809882113

De top 6 kwam binnen achttiende van een seconde over de streep op het Automotodromo van Brno. Di Giannantonio als eerste, 0,112 voor Aron Canet en 0,339 voor Jakub Kornfeil. De Tsjech leek op weg naar zijn eerste overwinning, voor zijn thuispubliek bovendien, maar uitdrogingsverschijnselen maakten het hem onmogelijk om voor de laatste meters te strijden.

Di Giannantonio had die energie nog wel, ook al was het ook bij hem op het tandvlees. Bij het ingaan van de laatste ronde zat hij nog achter Kornfeil. “Ik dacht: het wordt champagne of de grindbak. Ik moest bijna over de limiet om te kunnen winnen, maar ik wilde die overwinning niet nog een keer mislopen.”

Kornfeil uitgedroogd

180805_TSJ_Kornfeil-e1533464420828
Jakub Kornfeil. Foto: MotoGP.com

Kornfeil was ook met de derde plaats – Canet kwam hem in de voorlaatste bocht ook nog voorbij – hartstikke blij. Nooit eerder stond een Tsjechische coureur op het podium in Brno. “Natuurlijk heb ik er alles aan gedaan om te winnen, maar het ging gewoon niet. De motor was perfect, maar ik denk dat ik in de openingsfase van de race zoveel energie heb gebruikt, dat ik mede daardoor gewoon uitgedroogd ben. Ik werd er duizelig van en kon me niet meer 100 procent concentreren, waardoor ik fouten maakte. Dat heeft me de overwinning gekost, maar ik ben toch blij, omdat ik er echt alles aan heb gedaan. Op het podium staan in Brno was een droom die nu is uitgekomen.”

Martin raakt leiding kwijt

180805_Martin
Jorge Martin. Foto: MotoGP.com

Vanuit zijn ziekenhuisbed in Barcelona zag Jorge Martin hoe niet alleen zijn teamgenoot de race won, maar ook hoe Marco Bezzecchi de leiding weer overnam in het kampioenschap. Dat ging bepaald niet van harte. Bezzecchi reed zelfs een tijdje buiten de punten, maar doordat de groep zo lang zo dicht bij elkaar bleef, kon hij toch nog naar voren komen en als zesde finishen. Het verschil in de stand is slechts drie punten. Volgend weekend is al de volgende Grand Prix, in Oostenrijk.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen