Hoe toont een topsporter zijn klasse? Zo dus.

alonso sprint imola

Het moment van de dag vond gisteren niet op het circuit plaats maar letterlijk er naast; om precies te zijn net buiten de garagebox van Red Bull Racing.

Elke dag verschijnt daar om vijf over zes de coureur van dienst voor een kort praatje met de pers. Vaak worden daar obligate vragen beantwoord met obligate antwoorden, maar gisteren waren er wel degelijk wat te vragen te beantwoorden. Verstappen had voor het eerst geen vlekkeloze dag gehad en we wilden daar graag wat meer over weten.

De debriefing van Verstappen na afloop van de testdag duurde echter wat langer dan gepland en dus moest de pers wat langer op de Nederlander wachten. De Red Bull-coureur verscheen uiteindelijk om twintig over zes met in zijn kielzog een driftend gebarende persdame die ons vertelde dat we slechts twee minuten de tijd kregen. Na welgeteld 1 minuut en 48 seconden was het blijkbaar genoeg geweest. De persdame begon nadrukkelijk aan de overall van Verstappen te plukken om hem naar een andere afspraak te begeleiden, maar toen gebeurde er iets opvallends.

Waar de meeste gemediatrainde sporters zich hadden laten meevoeren, bleef Verstappen staan. Hij keek de persdame aan en vroeg haar oprecht verbaasd: "Wacht, weet je het zeker? Ze kunnen wachten. We doen nog één minuut met iedereen samen." Vervolgens beantwoordde Verstappen nog drie minuten lang geduldig alle vragen die het journaille op hem afvuurde. Grote klasse van een sportman die in een jaar enorm is gegroeid, niet alleen op, maar ook letterlijk naast de baan.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen