M272260

Elf coureurs gaan bij de Grand Prix van België een nieuwe motor gebruiken. Onder andere beide Mercedessen en Sergio Pérez grijpen naar de derde motor in de pool. Omdat geen van de coureurs meer dan het maximale aantal van vier motoren gebruiken, worden er geen straffen uitgedeeld.

Per motoronderdeel mag je drie stuks per seizoen gebruiken. Max Verstappen had zijn derde motor al in de auto zitten na de crash tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. Nu volgen ook alle Mercedes-aangedreven auto's, op George Russell na. Naast de Mercedessen gaat Pérez ook met de derde motor rijden. Verstappen is nog steeds in het nadeel ten opzichte van Mercedes, omdat Hamilton en Bottas nog kunnen rouleren met de oude onderdelen. Verstappen kan dat niet, omdat zijn motor helemaal is afgeschreven.

Max Verstappen / Red Bull / Spa / België
Foto: Red Bull Content pool (Laurent Charniaux - Pool/Getty Images)

Ferrari wisselt niet

Ferrari is de enige die haar motoren nog mag ontwikkelen, omdat zij dat aan het begin van het seizoen nog niet had gedaan.  Tegenover Motorsport.com Nederland liet teambaas Mattia Binotto weten dat de update later komt. "Die motorische upgrade moet vooral richting het einde van dit seizoen een belangrijke stap voor ons vormen." Leclerc maakt al wel gebruik van zijn derde motor, wat betekent dat hij een gridstraf krijgt als hij de geüpdatete vierde motor gaat inzetten.

Lees ook: Grand Prix Radio live te beluisteren en te zien vanuit Spa

Lees ook: Gridstraf dreigt voor Verstappen na definitief afschrijven motor

Lees ook: Verstappen crasht, maar is toch snelste in VT2 GP van België

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden