5369e5be0c9480b880affaed9fff03f8bcc39cffa99c6

In totaal zijn elf coureurs gevraagd om zich bij de stewards te melden wegens het negeren van vlaggen tijdens de race. Het gaat hierbij om Charles Leclerc, Daniel Ricciardo, Pierre Gasly, Sergio Pérez, Nicholas Latifi, Nikita Mazepin, Sebastian Vettel en Antonio Giovinazzi. De stewards hebben uiteindelijk besloten om alleen Latifi en Mazepin een straf te geven. 

Russell en Räikkönen moesten zich melden bij de stewards vanwege een incident tussen de twee coureurs in bocht vier, waarbij Russell is beschuldigd van "vermeend bewegen onder het remmen." De stewards hebben besloten om Russell hier geen straf voor te geven.

De andere acht coureurs zijn gevraagd om zich te melden bij de stewards omdat ze zich niet zouden hebben gehouden aan de dubbele gele vlag waarschuwingen na de crash van Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel in de laatste ronde van de race. Uiteindelijk besloten de stewards om alleen Mazepin en Latifi te straffen. Beide coureurs hebben na de race een 10 seconden stop-and-go-penalty gekregen in de vorm van een 30 seconden tijdstraf. Ook hebben Mazepin en Latifi allebei drie strafpunten op hun licentie gekregen.

Lees ook: Max Verstappen blij voor team met overwinning Spielberg

Lees ook: BREAKING: Hamilton verlengt contract met twee jaar

Lees ook: Russell: “Seizoen 2022 anders door vernieuwing reglementen”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden