Gasly sneller dan Sainz in tweede training: 'Dit is fantastisch'

P-20170929-01040_news

Pierre Gasly kijkt met een goed gevoel terug op zijn eerste dag als Toro Rosso-coureur. De 21-jarige Fransman eindigde in de eerste training voor de Grand Prix van Maleisië als negende. In de tweede training was hij met de vijftiende tijd een fractie sneller dan teamgenoot Carlos Sainz.

"Vandaag voelde fantastisch", aldus Gasly. "Mijn eerste dag als Formule 1-coureur, mijn eerste trainingen. Het was een heel emotioneel moment toen ik vanmorgen voor het eerst de pits uitreed. Ik was dolgelukkig, maar tegelijkertijd probeerde ik me te focussen om zo goed mogelijk werk te leveren voor het team."

Gasly vervolgt: "Ook wat de snelheid betreft was het een positieve dag. Vanmorgen in het nat waren de omstandigheden lastig, maar ik bracht het er goed vanaf. De tweede training leerde ik de procedures en de auto steeds beter kennen. Iedere ronde voelde ik mij meer op m'n gemak. Natuurlijk heb ik tijd nodig om vertrouwder met de auto te raken, maar we boeken stap voor stap vooruitgang. Ik kan niet wachten om morgen weer in de auto te stappen."

De derde vrije training gaat zaterdag om 8.00 uur van start.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen