Engelse races onzeker: Hockenheim mogelijke vervanging

01-british-thursday3-778919

De kansen dat de Formule 1 na Oostenrijk Silverstone kan aandoen lijken een stuk kleiner geworden. De Engelse overheid lijkt vooralsnog geen uitzondering te maken voor de Formule 1 om hun quarantaineregels te ontlopen.

Het oorspronkelijke idee was om na twee races in Oostenrijk ook twee races in Engeland te gaan houden. Die races zouden dan plaatsvinden op 26 juli en 2 augustus. Nu blijkt echter dat de Britse overheid geen uitzondering wil verlenen aan de Formule 1. Probleem voor de F1 was immers dat een quarantaineperiode van 14 dagen niet mogelijk leek. De Formule 1 was al weg opgekomen met een eigen veiligheidsplan, maar daar bleven de discussies maar over voortduren. Hoop werd vervolgens gevestigd op een uitzonderingspositie, maar dat idee lijkt nu van de baan.

Momenteel zijn er bij de Britse overheid wel gesprekken gaande om de Engelse Grands Prix mogelijk op Hockenheim te verrijden. Zij zouden namelijk geen problemen hebben om een race te organiseren. In Engeland horen we wellicht binnen 24 uur al het hoge woord van Boris Johnson.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen