Ericsson en O’Ward winnen IndyCar-races Detroit

OWard-Indycar

Ericsson en O’Ward hebben afgelopen weekend de twee IndyCar-races in Detroit gewonnen. Rinus Veekay eindigde de eerste race op het podium maar wist in de tweede race niet verder te komen dan een achttiende plaats. Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt René Hoogterp terug op het IndyCar-weekend.

Het IndyCar weekend in Detroit bestond uit twee races. Na een jaar van afwezigheid stond het hobbelige circuit weer op de kalender. Het was erg warm, het was een uitputtingsslag voor zowel de coureurs als de auto’s. “Ericsson kon op zaterdag profiteren toen hij Power voor zijn neus weg zag vallen met nog een aantal ronden te gaan.” Bij de herstart na een crash van Grosjean startte de auto van Power niet meer. “Ericsson kreeg de overwinning in zijn schoot geworpen, het was zijn eerste overwinning in de IndyCar.” Felix Rosenqvist klapte hard de muur in tijdens de eerste race. Hij moest naar het ziekenhuis, na 24 uur mocht hij het ziekenhuis weer verlaten. “Rinus van Kalmthout reed een goede race, tactisch was het team erg sterk. Hij kon vanaf de twaalfde startplaats uiteindelijk tweede worden.”

IndyCar Series/ Rinus Van Kalmthout / Detroit
Foto: IndyCar Series (Chris Owens)

O'Ward won race twee

Het leek erop dat Veekay in de tweede race wederom een goed resultaat kon boeken. Hij startte dit keer vanaf plaats drie. Helaas ging het op zondag een stuk minder. “Wat pech met achterliggers en misschien niet de beste strategie zorgde voor een achttiende plaats voor de Nederlander.” De overwinning ging naar O’Ward, hij pakt zijn tweede overwinning van het seizoen. De Mexicaan wist in de slotfase van de race Newgarden te pakken.

Door de overwinning neemt O’Ward de leiding in het kampioenschap over. Veekay staat op dit moment op een vijfde plaats. Volgende week staat de volgende race alweer op het programma, de mannen zullen in actie komen op Road America. Volgens Hoogterp één van de mooiste circuits.

De hele update van René Hoogterp is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Van der Zande en Magnussen winnen IMSA-race Detroit

Lees ook: 50 jaar geleden wonnen Van Lennep en Marko Le Mans

Lees ook: Rinus Veekay pakt tweede plek in eerste IndyCar-race Detroit

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden