Esteban Gutiérrez naar Haas F1

Esteban_Gutierrez_Haas_F1

Het was de afgelopen weken het slechtst bewaarde geheim in de Formule 1-paddock, maar nu is het officieel: Esteban Gutiérrez keert terug in de Formule 1 bij het nieuwe Haas F1 Team.

De 24-jarige Mexicaan wordt de teamgenoot van de Fransman Romain Grosjean, wiens komst een maand geleden al bekend werd gemaakt. Het nieuwe Amerikaanse team voldoet daarmee aan zijn doelstelling om te beginnen met ervaren Formule 1-coureurs.

Gutiérrez is momenteel de reserverijder van Ferrari F1, nadat hij eind vorig jaar zijn stoeltje bij Sauber kwijtraakte, toen daar Felipe Nasr en Marcus Ericsson met nòg grotere zakken geld verschenen. Hij reed twee seizoenen voor het Zwitserse team in 2013 en 2014 met een zevende plaats in Japan in 2013 al beste resultaat.

Ook bij Haas zal de Mexicaan betalen om te rijden. Zijn Mexicaanse sponsoren zijn ook actief in buurland de Verenigde Staten, wat het voor beide partijen een aantrekkelijke deal maakt.

De banden tussen het nieuwe Haas en Ferrari zijn nauw. De auto van de Amerikanen bevat naast de motor veel andere onderdelen van Ferrari. Het chassis is afkomstig van het eveneens Italiaanse Dallara. De teamorganisatie zal werken vanuit de Amerika, Engeland en Italië.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden