Esteban Ocon: "Betere pace gevonden"

jm2117ju100

Esteban Ocon kijkt over het algemeen tevreden terug naar de kwalificatie voor de sprintrace van de Grand Prix van Groot-Brittannië. Op het circuit van Silverstone heeft de Alpine-coureur de dertiende tijd weten te behalen met een nieuw chassis. De Fransman zal zaterdag dus net buiten de top-10 beginnen aan de eerste sprintrace van het seizoen. De uitslag van die race bepaalt uiteindelijk de startvolgorde van de hoofdrace op zondag.

Ocon is met name tevreden door de vooruitgang die is geboekt sinds de Grand Prix van Oostenrijk toen ze nog een seconde van de racepace af zaten. "Het voelt als een enorme stap en hiervoor wil ik mijn monteurs en engineers bedanken voor het harde werken de afgelopen week" aldus de Fransman tegenover Formula 1.

'Heel goed nieuws'

"We zijn continu zoekende geweest om elk stukje twijfel weg te nemen en dit resulteerde in een betere pace". De Alpine-coureur voegt eraan toe dat de laatste run hem wel teleur heeft gesteld vanwege de drukte op de baan. Daardoor ontstonden wat onzekerheden met betrekking to de banden. "Desondanks is de pace weer terug en dat is heel goed nieuws" zo sloot hij af.

Lees ook: Hamilton pakt P1 voor sprintrace Groot-Brittannië

Lees ook: Wolff: “Sprintkwalificatie nieuwe uitdaging voor teams”

Lees ook: Formule 1 onthult spectaculaire nieuwe bolide voor 2022

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden