Esteban Ocon: "Auto kon niet sneller"

jm2109de151

Esteban Econ kwalificeerde zich als negende voor de Grand Prix van Abu Dhabi. Toch was het nog even de vraag of hij ook vanaf P9 mag starten. Tijdens het eerste deel van de kwalificatie reed hij de Aston Martin van Sebastian Vettel in de weg. De Fransman moest zich daarom na afloop van de kwalificatie bij de stewards melden.

Esteban Ocon wist zich de afgelopen drie Formule 1-weekenden bij de eerste tien te kwalificeren. Dit weekend lukte het de Alpine-coureur weer. Fernando Alonso, teamgenoot van Ocon, wist niet in het derde deel van de kwalificatie te komen. Toch was het nog even de vraag of Ocon ook in de top tien zou starten. Tijdens Q1 was Vettel met een snelle ronde bezig, maar Ocon reed hem in de weg in de laatste bocht. De Fransman moest zich melden bij de wedstrijdleiding, maar komt er met een reprimande vanaf.

Esteban Ocon / Alpine / Grand Prix van Abu Dhabi / 2021
Foto: Alpine Media Pool

Maximale uit de auto gehaald

Ocon liet bij Ziggo Sport weten blij te zijn het seizoen met een positieve kwalificatie af te sluiten. "Het was een sterke kwalificatie, zeker in Q3. We hebben het maximale uit de auto gehaald. De auto kon niet sneller." De Fransman heeft zin in de race en gaat er vol tegenaan. "Ik wil met een hoogtepunt afsluiten."

Lees ook: Max Verstappen over pole: “Geweldig gevoel”

Lees ook: Lewis Hamilton: “Max verdient de pole”

Lees ook: Top & Flop: GP van Abu Dhabi VT3 en kwalificatie

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen