Esteban Ocon: "Hadden meer uit Q3 kunnen halen"

jm2125se218

Esteban Ocon heeft zich als tiende gekwalificeerd voor de Grand Prix van Rusland. Voor Ocon was het resultaat teleurstellend, omdat hij meer uit Q3 had kunnen halen op de opdrogende baan. Tegenover Ziggo Sport vertelde de Fransman wat er precies fout ging.

Tijdens de kwalificatie werd er de hele tijd gereden op de inters, tot de laatste vijf minuten. George Russell was de eerste die de gok durfde te nemen om naar de softs te gaan en al snel volgden meer coureurs zijn voorbeeld. Ocon was één van de laatste rijders die overstapte naar de slicks, maar dat pakte niet goed uit. "Er had meer ingezeten. Het is teleurstellend dat we niet de juiste beslissingen op de juiste momenten hebben genomen. We bleven te lang op de inters en mijn snelste tijd is ook op de inters gereden in Q2. Toen we naar binnen gingen voor de softs was het te laat en kon ik de banden niet goed meer op temperatuur brengen", vertelde een teleurgestelde Ocon.

Esteban Ocon / Alpine / Rusland
Foto: Alpine Media Pool

"Doel is om punten te halen"

Ondanks dat de kwalificatie niet helemaal goed liep voor Ocon is er voor hem nog zeker niks verloren. Ocon start gewoon in de punten en zijn teamgenoot Alonso start als vijfde. Dat het tijdens de race waarschijnlijk droog is, moet ook geen probleem zijn voor Ocon. "De set-up voor de race moet oké zijn. We moeten naar de positieve dingen kijken en dat is dat we met beide auto's in de top tien staan. Het doel is om punten te halen."

Lees ook: Lando Norris pakt pole position voor de GP van Rusland

Lees ook: Sainz: “Heb goede tow nodig bij start van de race”

Lees ook: George Russell: “We hebben niks te verliezen”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden