Esteban Ocon: “Hadden mega goede start”

jm2117jy627

Esteban Ocon is tiende geworden tijdens de sprintkwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. Hij moest starten vanaf de dertiende plek en wist op de zachte band drie plaatsen te winnen.

Esteban Ocon had het lastig in Oostenrijk, gedurende beide weekenden wist hij niet uit het eerste deel van de kwalificatie te komen. De Fransman lukte dat dit weekend wel. Hij kwalificeerde zich als dertiende voor de sprintkwalificatie. In de sprintkwalificatie was Ocon één van de coureurs die het op de zachte band probeerde. Het bleek voor de Alpine-coureur een goede keuze, hij wist drie plekken te winnen en start de Grand Prix van Groot-Brittannië als tiende.

Tevreden na sprintkwalificatie

Aan Ziggo Sport liet Ocon weten zeer tevreden te zijn over zijn sprintkwalificatie. “Het ging heel erg goed, we hadden een mega goede start.” Ocon geeft aan uit te kijken naar de hoofdrace omdat hij de grand prix vanaf een positie in de punten aan mag vangen. “We focussen ons op beide races, elke positie die je tijdens de sprintkwalificatie pakt maakt het tijdens de hoofdrace makkelijker.”

Lees ook: Verstappen: "Wordt interessante battle voor overwinning"

Lees ook: Valtteri Bottas: "Race wordt niet makkelijk"

Lees ook: Verstappen wint eerste F1-sprintkwali ooit en pakt pole

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden