Esteban Ocon: "Team gaf me goede auto"

jm2102de125

Esteban Ocon kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De Alpine-coureur kwalificeerde zich als negende. De Fransman heeft nu al zin in de race aangezien de auto normaliter beter presteert op de zondagen.

Esteban Ocon kan zeer tevreden terugkijken op zijn zaterdag in Jeddah. De Fransman kwalificeerde zich als negende. Hij was ruim drie tienden sneller dan zijn ervaren teamgenoot, die niet in het laatste deel van de kwalificatie wist te komen. In de kwalificatiestrijd onderling heeft Ocon nu de voorsprong gepakt. Hij was elf keer sneller en Alonso tien keer. Toch vindt de Alpine-coureur het jammer dat hij niet samen met zijn teamgenoot bij de beste tien kon komen.

Esteban Ocon / Alpine / Grand Prix van Saoedi-Arabië / Jeddah / 2021
Foto: Alpine Media Pool

Beter op zondag dan op zaterdag

In gesprek met Ziggo Sport laat Ocon weten erg tevreden te zijn. “Het was een goede kwalificatie. Het team heeft mij een auto gegeven waarmee ik kan pushen.” De Fransman kijkt enorm uit naar de race omdat het team volgens hem op zondag over het algemeen beter presteert dan op de zaterdag. “Het is wel jammer dat we Fernando niet in Q3 konden krijgen.” Het hoeft volgens Ocon nog geen probleem te zijn dat Alonso niet bij de eerste tien start. “Je kan inhalen op de baan en in de pits. Alles is mogelijk op dit circuit.”

Lees ook: Hamilton op pole in Saoedi-Arabië, Verstappen raakt muur

Lees ook: Armstrong wint eerste Formule 2-sprintrace Saoedi-Arabië

Lees ook: Verstappen snelste in derde vrije training GP van Saoedi-Arabië

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen