Esteban Ocon vervangt Nico Hülkenberg bij Renault

CodoFgBXgAASHRk

Esteban Ocon vervangt vanaf komend seizoen Nico Hülkenberg bij het Renault F1 Team. De Fransman heeft een contract voor twee jaar getekend bij de stal waar ook Daniel Ricciardo rijdt.

De aankondiging komt een paar uur nadat Mercedes bekendmaakte volgend jaar door te gaan met Valtteri Bottas. Ocon – nu nog als reservecoureur onder contract bij Mercedes – was een van de gegadigden om de Fin bij de Zilverpijlen te vervangen, maar Mercedes koos uiteindelijk dan toch voor Bottas.

Dit maakt de weg voor Ocon vrij om Mercedes te verlaten en elders een contract te tekenen. Ocon stond dit jaar aan de zijlijn nadat zijn vorige werkgever Force India in 2018 werd overgenomen door Racing Point. De 22-jarige Fransman mocht het seizoen afmaken, maar voor dit jaar koos Racing Point voor Lance Stroll.

Ocon had een paar opties om elders aan de bak te gaan, maar Mercedes hield hem aan zijn contract met de belofte dat hij in 2020 óf vaste coureur zou worden óf dat hij elders zijn heil kon zoeken. Dat laatste is dus nu gebeurd.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden