Esteban Ocon: “Moesten met onze ellebogen vechten"

Ocon-mexico-2021

Alpine-coureur Esteban Ocon was niet tevreden met zijn eindresultaat tijdens de Grand Prix van Mexico. De Fransman moest achteraan beginnen en kwam niet geheel zonder slag of stoot slechts tot de dertiende stek.

Ocon wist van tevoren al dat er een grote klus in het verschiet lag. Door gebruik te maken van een nieuwe motor moest hij van achteraan de grid starten. Dat zorgde voor een enerverende race, maar toch was de 25-jarige niet tevreden.

“We hebben een goede strijdlust laten zien"

“Ik ben een beetje teleurgesteld”, vertelt Ocon aan Ziggo Sport. “We wisten dat het een moeilijk weekend zou worden omdat we achteraan moesten starten voor het wisselen van een motor. Het was niet ons beste resultaat, maar we hebben een goede strijdlust laten zien. Ik denk dat er geen onderdeel van de auto is waar ik niet iemand mee geraakt heb. Ik moest echt met mijn ellebogen vechten. We moeten sterker terugkomen in Brazilië en wat punten scoren voor het kampioenschap." 

Esteban Ocon / Alpine F1 Team
Foto: Alpine Media Pool

Ocon was bij de crash betrokken die ervoor zorgde dat Yuki Tsunoda en Mick Schumacher vroegtijdig uitvielen. Naar eigen zeggen kon hij de crash niet voorkomen. "De crash bij de start kon ik niks aan doen. Ik kon nergens meer heen want ik kwam tussen twee auto’s vast te zitten. We moeten naar de positieve dingen kijken en die meenemen naar Brazilië."

Lees ook: Dominante Verstappen wint Grand Prix van Mexico

Lees ook: Sergio Pérez: “Ongelofelijke dag, heb alles gegeven"

Lees ook: Max Verstappen over P1: “Zo laat mogelijk geremd"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen