Eurol/Veka NK Autocross: Wagenaar beheerst naar winst in Zuidwolde

images_Nieuws_nationaal_NK-zuidwolde-2015_Wagenaar_Zuidwolde

Met de vierde plaats in Pieterzijl eerder deze maand was Chris Wagenaar niet tevreden. Iets rechtzetten was het devies voor de tweede ronde van het Nederlands kampioenschap autocross in het Drentse Zuidwolde. Wagenaar was in de finale de sterkste: "Vandaag heb ik met m'n kop gereden."

“Vandaag heb ik in de voorrondes behouden gereden”, vertelde een uitgelaten Wagenaar na afloop van de finale. “In de finale heb ik echt gas gegeven maar eigenlijk had ik nog over.” De start was in die finale van levensbelang op een baan waar inhalen lastig bleek te zijn. De voorrondes verliepen voor de 28-jarige Wagenaar zo goed als vlekkeloos met een eerste en een tweede plaats. Daarna kon er berekenend gereden worden in de derde manche: "Ik wist wat de anderen gedaan hadden, dus ik had aan de derde plaats genoeg voor pole position in de finale."

“Dit is het resultaat dat ik nodig had”, aldus Wagenaar. Hij haalde bij de eerste wedstrijd in Pieterzijl een vierde plaats. Dat stemde niet tot tevredenheid, maar dat werd op het Drentse zand rechtgezet. Wagenaar viste afgelopen jaar achter het net toen het kampioenschap op de laatste dag in het voordeel van Jacob Heeres beslist werd. “Deze overwinning kan wel eens heel belangrijk zijn voor het kampioenschap”, benadrukte Wagenaar na afloop.

Nu kan Wagenaar het vizier richten op de derde ronde in Holterhoek, waar hij goede herinneringen aan heeft: “Op die baan heb ik nog altijd een 100% score.” In 2013 won hij daar al in de Sprintklasse 2000 en ook in 2010 zegevierde Wagenaar, destijds in de standaardklasse. De derde ronde van het NK autocross wordt op zondag 21 juni verreden in het Gelderse Holterhoek.

In het klassement heeft Jacob Heeres met z’n tweede plaats nog altijd het heft in handen. Wagenaar zet met zijn overwinning in Zuidwolde echter een belangrijke stap in de goede richting. Marc Jacobs pakte een derde plaats in de finale van Zuidwolde, daarmee staat de man uit Nieuw-Amsterdam er nog altijd goed voor in het klassement op een derde plaats.

Sprintklasse 2000

De Sprintklasse is een klasse waarin veel coureurs hun eigen auto ontwikkelen. Deze zogenaamde sprinters zijn gemaakt voor de snelle zand- en kleibanen zoals in Zuidwolde. De motorinhoud is gelimiteerd tot 2000cc waarbij sommige coureurs kiezen om twee afzonderlijke motorblokken te gebruiken.

Tijdens de NK’s dit seizoen staan er zo’n veertig deelnemers aan de start in de Sprintklasse 2000. In drie manches met maximaal vijftien deelnemers strijden de coureurs om punten voor de finale. De eerste twaalf coureurs plaatsen zich rechtstreeks, drie anderen kunnen via de zogenaamde kleine finale doordringen tot het spektakelstuk. 

Zelf eens een NK meemaken? Het circus strijkt dit seizoen neer in Holterhoek, Lochem, Haarle en de finale in Baarle Nassau. Foto’s van de NK in Zuidwolde zijn te zien op de facebook van CrozzMedia. Een verslag zal deze week te lezen zijn in Crozz Magazine #51

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden