F1 aan Tafel: “23 races te veel voor het F1-personeel”

SI202109051504_hires_jpeg_24bit_rgb

De gasten in de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, bespreken de racekalender van 2022. Iedereen is het met elkaar eens dat de 23 races echt veel te veel zijn voor de teams en hun werknemers. "Al die mensen moeten dan wel werken, hé", zegt voormalig F1-coureur Gijs van Lennep.

"Het zijn veel races. Ik denk dat het voor iedereen teveel is", zegt van Lennep. Hij maakt zich zorgen over het personeel van de teams. Hij snapt dat het voor de kijker enorm leuk zal worden, maar hij vraagt zich af wanneer de werknemers hun rust kunnen pakken. Vaste waarde van de podcast Frans Verschuur is het van Lennep eens dat het teveel races zijn. Hij verwacht dat de teams andere oplossingen gaan vinden om mensen in te zetten voor de drukke kalender. "Ik zou in shifts gaan werken en sommige mensen op een andere payroll zetten waardoor ze niet in het budget vallen waardoor zij meer kracht hebben dan de rest."

Drukke kalender

De kalender van 2022 telt maar liefst 23 races die in acht maanden tijd verreden gaan worden. 23 is een recordaantal races, die voor een spannend F1-seizoen moeten gaan zorgen. De organisatie van de Formule 1 besloot om de laatste race in Abu Dhabi in november te houden vanwege het WK voetbal die in de winter gehouden wordt.

De kalender krijgt niet alleen kritiek van de gasten van F1 aan Tafel, maar ook van Sebastian Vettel. De Aston Martin-coureur denkt dat de sport door zoveel races minder speciaal wordt voor de kijker en dat F1 een fout maakt om veel races op de kalender te zetten ten koste van het personeel. Zo wordt er ook over gedacht in de podcast: "Mensen gaan overwerkt raken", aldus Verschuur.

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, met onder andere dit fragment en een uitgebreide discussie over de nieuwe regelementen van 2022 is hier te beluisteren:

Lees ook: Pirelli heeft tests voor nieuwe 18-inch F1-banden afgerond

Lees ook: Van der Zande rijdt ook in 2022 voor topteam Ganassi

Lees ook: F1 aan Tafel over medium bandendrama van Aston Martin 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen