F1 aan Tafel: 75jr Zandvoort, waar Bernhard de Prins is en Max Koning

door Tim Koenders
F1 aan Tafel 15-5-2023 Banner 3

Moet Nyck de Vries vrezen voor zijn stoeltje? Wat kunnen we verwachten van de Historic Grand Prix in Zandvoort? Wie is de favoriet in Imola? Kortom, genoeg om over te praten en daarom ontvangt Toine van Peperstraten deze week vier spraakmakende gasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

De Grand Prix van Nederland staat sinds 2021 weer op de Formule 1-kalender. De race wordt verreden in Zandvoort. Mede-eigenaar van CM.com Circuit Zandvoort prins Bernhard van Oranje vindt het circuit één van de mooiste van de wereld. “Het blijft een uitdagend circuit. Het is heel technisch, er zijn hoogteverschillen en je hebt meerdere blinde bochten. Maar ook zeker de ligging zo aan de zee maakt het gewoon een heel mooi circuit.”

Voor Nyck de Vries verloopt het seizoen nog niet zoals hij voorafgaand had gehoopt. Yuki Tsunoda is vaak de snellere van de twee. Voormalig Formule 1-coureur Michael Bleekemolen vindt dat het snel beter moet. “Ik geloof niet dat hij straks in Monaco ineens veertiende kan staan. Maar je weet het maar nooit. Het ziet er in ieder geval heel slecht uit.”

Erik Weijers, chief sporting officer van CM.com Circuit Zandvoort, kan wel begrijpen dat De Vries het nog lastig heeft. “Het geeft ook maar weer aan de dat Formule 1 compleet iets anders is dan alle klasses daarvoor. Je ziet het ook aan andere debutanten, die hebben het ook gewoon moeilijk gehad."

Historic Grand Prix

Op 16, 17 en 18 juni staat de Historic Grand Prix op het programma op CM.com Circuit Zandvoort. Dit jaar wordt het een speciale editie vanwege het 75-jarige jubileum. Robert van Overdijk, algemeen directeur van CM.com Circuit Zandvoort, vertelt dat de organisatie het evenement ieder jaar groter probeert te maken. “Dit evenement is zo mooi maar trekt eigenlijk te weinig publiek. Er is zo veel te zien. We zijn het evenement aan het uitbouwen zodat het op bij iedereen op de bucketlist komt te staan.”

Prijzen

Natuurlijk zijn er ook weer prijzen te verdienen tijdens het spel Raad het Autogeluid. Wat te denken van een volle tank brandstof voor je personenauto, een Flitsmeister Two en een fles Ferrari Champagne?

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Toine van Peperstraten

Redactie: Sjaak Böhmer & Koen Bakker

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Draaiboek en productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden