F1 aan Tafel: "Andretti autosport in Formule 1 is niet slim"

photo1633958168

In de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, wordt het laatste racenieuws besproken met onder andere de onderhandelingen tussen Alfa Romeo en Andretti Autosport. Het Amerikaanse bedrijf die in de IndyCar en Formule E al een gevestigde naam heeft, zou volgens de geruchten het team van Alfa Romeo overnemen. De gasten van de podcast zijn er niet enthousiast over.

"Ik vind het helemaal niet slim", zegt vaste waarde van F1 aan Tafel Frans Verschuur. "Amerikanen zijn qua techniek anders ingesteld dan Europeanen." Verschuur wijst erop dat ze daar op het gebied van techniek achterlopen. De IndyCar is een heel andere sport dan de Formule 1. Hij zegt daarnaast dat het Haas ook nog steeds niet lukt om mee te doen in het middenveld. Haas is het enige Amerikaanse team dat in de Formule 1 rijdt. "De Formule 1 en alle techniek moeten ze gewoon in Europa laten", aldus Verschuur.

Formule 1 en Amerika

Coureur Jeroen Bleekemolen kan zich ook wel in die mening vinden. Hij legt uit dat de auto's van IndyCar gekocht worden in plaats van zelfgebouwd zoals in de Formule 1. Hoewel de teams daar steeds meer zelf dingen aan de auto mogen veranderen vindt hij dat niet op hetzelfde level als de F1-teams. Daarnaast ziet hij wel dat de Formule 1 een groter publiek aantrekt in Amerika. Bleekemolen, die veel in Amerika rijdt, zegt dat het ook vooral komt door de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton.

De Formule 1 is voor de volgende race natuurlijk in Austin en gelukkig kan Verschuur ze wel één ding nageven: "De Amerikanen weten er wel een show van te maken. Qua show zitten ze altijd goed, alleen in de techniek lopen ze nog achter."

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, met onder andere dit fragment en de mening van de gasten over de straf van Pierre Gasly is hier te beluisteren:

Lees ook: Horner verrast door topsnelheid Mercedes

Lees ook: Olav Mol: “Keuze pitstop moet altijd bij coureur liggen”

Lees ook: Jeroen Bleekemolen: “Had stiekem wat meer verwacht”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen