F1 aan Tafel: Bergen verzet op Zandvoort

IMG_2233

Deze week in F1 aan Tafel, de podcast van Grand Prix Radio, kijken de heren vooruit naar de Dutch Grand Prix die definitief doorgaat en alles wat er nu bij komt kijken. De mannen aan tafel bespreken daarnaast ook het tragische overlijden van Nathalie Maillet, de directrice van het Circuit de Spa-Francorchamps, Nyck de Vries die de eerste Formule E wereldkampioen is geworden afgelopen weekend en spreken ze over het aangepaste Circuit Zandvoort.

Vanaf CM.com Circuit Zandvoort met als gasten:
- Robert van Overdijk; Algemeen directeur Circuit Zandvoort/Dutch GP
- Jeroen Kreeft; Porsche Carrera Cup-coureur en autosport advocaat
- Frans Verschuur, de man die als enige teambaas een Verstappen kampioen maakte
- Gastpresentator: Rachid Finge

Robert van Overdijk zegt onder meer dat hij met dubbele gevoelens terugkijkt op het nieuws dat de Dutch Grand Prix definitief doorgaat. Zo kreeg hij vanuit veel hoeken felicitaties maar voelde het wel als een teleurstelling omdat ze niet alle fans kunnen bedienen maar inmiddels is hij blij dat het doorgaat.

Ook staan de heren stil bij het tragische overlijden van Nathalie Maillet afgelopen weekend in België. Zij was de directrice van het Circuit de Spa-Francorchamps. Samen met Stijn de Boever, directeur van F1 Grand Prix Spa de initiator van Grand Prix Radio Live. Grand Prix Radio zendt van vrijdag 27 tot en met zondag 29 augustus live uit vanaf het circuit. Meekijken kan op visual radio via de app en op het web en meeluisteren vanaf het circuit op 92,0 FM.

De heren bespreken ook Nyck de Vries die afgelopen weekend is bekroond tot de eerste wereldkampioen Formule E ooit. Hij eindigde de race op het circuit van Berlijn Tempelhof in de Mercedes EQ als zevende en dat was genoeg om de leiding in het kampioenschap vast te houden. Ondanks dit succes is Mercedes EQ toch voornemens om te stoppen in de elektrische motorsportklasse en is er sprake van wellicht een overname.

Grand Prix Brazilië / Interlagos
Foto: Red Bull Racing / Mark Thompson / Getty Images

In de podcast wordt er ook uitgebreid stilgestaan bij de grote veranderingen die hebben plaatsgevonden op CM.com Circuit Zandvoort. Met name de vele tribunes die zijn opgebouwd maken het circuit bijna onherkenbaar. Ook wordt de verdere logistiek besproken aangezien er is besloten dat de Dutch Grand Prix niet met de gehoopte volle capaciteit plaats zal vinden. Volgens Van Overdijk zal het een ingewikkelde puzzel worden wie er wel en niet mogen komen. De verdeling zal uiteraard wel eerlijk verlopen maar helaas zullen er fans teleurgesteld worden die in het bezit zijn van een kaartje. De mensen die wel aanwezig zullen zijn staat een mooi vol raceprogramma te wachten met naast de Formule 1 onder andere de Formule 3, de W Series en de Porsche Supercup. Het publiek zal voorafgaand aan de race op zondag worden opgewarmd met een spectaculaire vliegshow die door Defensie is geregeld.

Momenteel is de zomerstop nog in volle gang. De afgelopen twee weken liggen de meeste werkzaamheden rondom de bolides stil bij de Formule 1-teams en zijn veel acties niet toegestaan. Frans Verschuur staat onder meer stil bij het drukke leven van de monteurs die werkzaam zijn op de fabriek. Verschuur is van mening dat die twee weken echt nodig zijn voor de monteurs om bij te komen.

De heren kijken ook vooruit naar de eerstvolgende Formule 1-race in België over ongeveer twee weken. Van Overdijk hoopt dat Max Verstappen een goed resultaat behaalt op Spa en een week later in Zandvoort aan de start zal verschijnen met een kleiner gat tussen Lewis Hamilton. Tenslotte hoopt hij dat een groot spektakel wordt met de aanwezige fans die een 'Sea of Orange' zullen gaan vormen.

Alles horen? Klik op de bovenstaande link in het artikel.

Productie: Mario de Pizzaman

Redactie: Sjaak Böhmer en Koen Bakker

Montage: Marnix Westhuis

Download automatisch via onze RSS feed.

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen