M288061

De tafelgasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse ‘awardwinning’ podcast van Grand Prix Radio, bespreken in de nieuwe aflevering de race van Valtteri Bottas in Mexico. Ze zijn niet bepaald te spreken over de acties van de Mercedes-coureur. "Bottas heeft niet gedaan waarvoor hij is aangenomen bij het team", stelt vaste waarde van de podcast Frans Verschuur. 

Valtteri Bottas startte de Grand Prix van Mexico goed vanaf pole position maar daarmee was alles ook wel gezegd. De Fin spinde in de eerste bocht na een touché met Daniel Ricciardo. "Als je een beetje Mercedes-mentaliteit hebt dan rem je veel later in die eerste bocht", zegt Verschuur. Hij vindt dat Bottas veel te vroeg naar rechts heeft gestuurd in die eerste bocht waardoor Ricciardo makkelijker tegen hem aan zat.

Verschuur is van mening dat Bottas wat dreigender naar links had kunnen gaan, omdat hij dat niet deed kon Lewis Hamilton veel meer naar rechts rijden wat ervoor zorgde dat Bottas op het vuil kwam en veel eerder moest remmen. Eigenaar van Van Amersfoort Racing Frits van Amersfoort vindt dat de Fin te veel op zijn teamgenoot zat te letten, waardoor hij in de problemen kwam.

Geen grootheid in F1

Presentator van de aflevering Mattie Valk valt het op dat de mening van de tafelgasten over de Fin heel vaak veranderd. Zo haalt hij aan dat Verschuur heeft gezegd dat Bottas lekkerder in zijn vel zit nadat bekend werd gemaakt dat hij naar Alfa Romeo zou vertrekken. Verschuur is het daar nog steeds mee eens, maar zegt ook dat hij alleen goed is in de kwalificatie. "Hij is niet geboren voor een race."

Van Amersfoort voegt daaraan toe dat Bottas niet een grootheid is geworden in de koningsklasse van de autosport. Dat terwijl hij in zijn beginjaren wel was aangeschreven als dé opkomende rookie. "Je ziet ook in de sport zelf hoe een sportman groeit. Dat was zo bij Lewis en dat is zo bij Max Verstappen. Pas op het laatste moment als het er echt toe doet, dan zie je die groei. Bij Bottas is dat nooit gekomen." 

Valtteri Bottas / Mercedes AMG F1 / Mexico / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

Frits van Amersfoort: "Wat moet Valtteri Bottas bij Alfa Romeo?"

Van Amersfoort vindt het dan ook raar dat de Fin naar Alfa Romeo gaat aankomend seizoen. Hij vraagt zich af wat hij daar nog precies probeert te bereiken. "Als ik hem was, was ik met pensioen gegaan", aldus Van Amersfoort.

Lees ook: Valtteri Bottas: “Dacht dat Max rechtdoor zou schieten”

Lees ook: F1 aan Tafel oneens met uitspraken Helmut Marko

Lees ook: Olav Mol: “Ik vind het een heel klein beetje hoogmoed”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden