F1 aan Tafel: “Competitie wordt volgend jaar compleet anders”

photo1634560811

In de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, bespreken de gasten de nieuwe Formule 1-reglementen van 2022. Vaste waarde van de podcast Frans Verschuur denkt dat de nieuwe regels voor de nodige verrassingen gaan zorgen aankomend seizoen. "Er is grote kans dat alles op zijn kop staat."

Hoewel de nieuwe reglementen ervoor moeten zorgen dat de teams dichter bij elkaar gaan rijden, denkt Verschuur dat de teams zelf voor de nodige verschillen gaan zorgen. Daarmee bedoelt hij dat de teams met intelligentie bepaalde regels gaan omzeilen. "De teams gaan sowieso de mazen in de wet opzoeken. Daar kan je op wachten en dat is ook het leuke eraan", zegt de teambaas.

Hij zegt dat teams zoals Haas en Alfa Romeo hun budget volledig spenderen aan de ontwikkeling van de 2022-auto's. Volgens hem kan dat er zomaar voor zorgen dat het veld heel gemixt wordt en dat een midfield-team vooraan kan rijden.

Nikita Mazepin / Haas / Oostenrijk / 2021
Foto: Pirelli (Charles Coates / LAT Images)

Kunstmatig reguleren van de competitie

Presentator van de aflevering Mattie Valk vraagt zich af of het te kunstmatig aanvoelt dat de organisatie van de Formule 1 alle teams dichter bij elkaar wil trekken. Verschuur vindt het nergens op slaan: "De nieuwe regels met de wheelguns en de geruchten dat ze de bandenwarmers willen afschaffen is too much." Hij denkt wel dat 2022 een spannend seizoen gaat worden. "Misschien staat Ferrari wel weer bovenaan", aldus Verschuur.

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, met onder andere dit fragment en een verdere discussie over de regelgeving is hier te beluisteren:

Lees ook: Verstappen: “Groot vraagteken hoe goed Mercedes zal zijn”

Lees ook: Bleekemolen: “Bandenstrategie zal bepalend zijn op COTA”

Lees ook: Pirelli heeft tests voor nieuwe 18-inch F1-banden afgerond

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen