F1 aan Tafel: 'Daarom Spa'

door Anouk Ros
Header liveblog 1 Bahrein

Komend weekend staat de Grand Prix van België op de planning, waar op gebied van fanbeleving groots uitgepakt zal worden. Verder wordt er gesproken over Max Verstappen, die na de zomerstop het kampioenschap weer moet verdedigen en Rob Kamphues vertelt over zijn nieuwe boek. Dat en meer komt ter sprake in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Presentator Jeroen Mul ontvangt in The Harbour Club in Vinkeveen wederom spraakmakende autosportgasten.

Verstappen als leider

Zo is Rob Kamphues, televisiepresentator Formule 1 en MotoGP bij Ziggo Sport, deze aflevering te gast. Max Verstappen lijkt zich huidig seizoen relaxter en zelfverzekerder op te stellen. Ook Kamphues is dit opgevallen: "In een heleboel opzichten is hij volwassener en hij neemt nu ook de rol als leider in het peleton op zich."

Feest in België

Daarnaast schuift Niki Terpstra, profwielrenner bij Team Total Energies en Formule 1-liefhebber, deze week aan. In Spa zal er tijdens de grand prix groots uitgepakt worden. Volgens Terpstra is dat nergens voor nodig, ook gezien het publiek dat naar de race komt: "Het Belgische publiek is natuurlijk wel anders dan een Amerikaans publiek. En ik denk dat je naar Spa écht voor de race komt, niet per se voor de DJ's." 

Geldschieters

En de vaste waarde van de podcast, Frans Verschuur, is er uiteraard ook weer bij. Stefano Domenicali benoemt dat de Formule 1 niet uit is op geld, als het gaat om circuits die de komende jaren op de kalender verschijnen. Circuits als Spa-Francochamps en Monaco dreigen van de kalender te verdwijnen, iets waar Verschuur het niet mee eens is: "Spa mag niet van de kalender af, Monaco ook niet. En als Saoedi-Arabië of iets anders daarvoor in de plaats komt, dat vind ik een waardeloos verhaal. Hij moet niet vertellen dat geld geen rol speelt, want dat gelooft niemand."

Dat en meer in deze aflevering. Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Jeroen Mul

Redactie: Sjaak Böhmer & Koen Bakker

Vormgeving: Marnix Westhuis

Productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Anouk Ros

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden