F1 aan Tafel: "Dan rij ik toch wat harder"

F1AT-MATTIE-UPDATE

De nieuwe F1 Aan Tafel podcast van Grand Prix Radio staat online. Er wordt gesproken over de overwinning van Bottas, een potentiële vervanger voor Albon en over de aanstelling van Stefano Domenicali.

Vanuit de Harbour Club te Vinkeveen met als gasten:

- Jack Plooij - Formule 1 Pitreporter voor Ziggo Sport

- Meindert van Buuren - coureur en co-commentator voor Ziggo Sport

- Max van Splunteren - coureur in de Porsche Supercup

Presentatie: Jeroen Mul

Het duurt niet lang voordat de overwinning van Bottas wordt aangehaald. Jeroen vraagt Meindert of hij denkt dat Bottas ook had gewonnen als Hamilton geen penalty had gekregen. ‘Ik denk dat Bottas de hele race achter Hamilton aan had kunnen rijden, had hij geen penalty gekregen. Ik vind het wel een hele domme fout van Hamilton, want in de briefings wordt altijd duidelijk gemaakt waar je mag proefstarten en waar niet.’ Max vervolgt het gesprek en begint over het feit dat Bottas er altijd heel dichtbij zit qua pure snelheid. ‘Hij mist net iets op racepace wat Hamilton wél heeft. Dat zag je ook bij Schumacher en Barrichello. Barrichello had het net niet, Schumacher had het net wel.’

Het gesprek rond Bottas gaat door als Jeroen vraagt naar de boordradio van de Fin, waarop hij voor een tweede keer zijn criticasters de mond wil snoeren. Dat moet hij niet doen volgens Jack. ‘Hij moet gewoon op de baan antwoorden. Hij heeft de beste auto dus hij moet het gewoon nailen. Als hij laat zien dat hij alles geeft en eraan zal blijven trekken totdat hij Hamilton verslaat dan weet ik zeker dat hij ooit eerste rijder wordt bij Red Bull of Ferrari.’ ‘Maar dat wordt hij niet, omdat hij zijn rol accepteert.’ Zo vult Meindert aan. Vervolgens spreekt men nog even over de straf van Hamilton en zijn attitude op de radio na de tijd. Jeroen vraagt aan Jack of hij zich niet ergert aan dit soort gedrag. 'Nee, dat vind ik dan ook juist weer mooi, dat is typisch Hamilton. Jeroen Mul vond echter de reactie van Ricciardo op zijn 5 seconden penalty nog mooier, waar hij zei: 'Okay, dan rij ik toch wat harder'. 'Dat geeft dus perfect hun karakter weer.' Zo concludeert Jack.

Uitslag-Rusland-700x394
(c) Twitter Formula 1

Het volgende gespreksonderwerp is Albon. En dan niet zozeer Albon zelf, maar zijn eventuele vervanger. Jack legt uit dat Helmut Marko dolgraag een rijder van een ander team naast Verstappen zou willen neerzetten, maar dat dat niet kan in verband met de jeugdopleiding van Red Bull. ‘Er speelt natuurlijk veel meer tegenwoordig, het gaat om de fluit en de duit. Marko moet de grote baas Dieter Mateschitz tevreden houden en het jonge rijders programma gebruiken. Wat als hij het niet doet en Mateschitz zegt; ik stop er lekker mee? Ik weet niet wat er dan zou gebeuren.’ Meindert haalde eerder de meest veelbelovende coureur die Red Bull op het moment heeft al aan, namelijk Tsunoda. Meindert vroeg zich af of de Japanner niet meteen bij Red Bull zou kunnen beginnen. Ook Jack vind dat een goed idee, alhoewel Max (van Splunteren) nog niet helemaal overtuigd is van Tsunoda’s talent. Hij zou liever Gasly terug zien bij Red Bull.

In het nieuws wordt tenslotte nog gesproken over de aanstelling van Stefano Domenicali als CEO van de FOM. Opvallend is dat Domenicali daardoor aftreedt als baas van Jeroen, die voor Lamborghini werkt en racet. 'Ik baal echt van zijn vertrek want het is een fantastische vent. Enorm intelligent en scherp, hij onthoudt alles. De aanstelling van de Italiaan wordt al met al heel positief bekeken door de mannen aan tafel. ‘Hij is zo netjes, zo correct, totaal niet Italiaans eigenlijk. Ik vind het een briljante move.’ Zo spreekt Jack Lovend.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden