F1 aan Tafel: De duurste clown ter wereld

door Anouk Ros
F1 aan Tafel 13 feb

De ene na de andere bolide voor komend seizoen wordt onthuld. Ben Sulayem gaat met minder macht het nieuwe seizoen in. En Olav Mol wordt ingeschakeld voor de vraag van de luisteraar. Dat en meer komt ter sprake in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Presentator Mattie Valk ontvangt in The Harbour Club in Vinkeveen wederom spraakmakende autosportgasten.

Magere onthulling 

Zo is Ronald Molendijk, producer, dj, muziekdeskundige en groot Formule 1-liefhebber, deze aflevering weer te gast. Molendijk blikt nog even terug op de onthulling van de Red Bull-wagen. Hij is niet erg te spreken over de manier waarop dit gebeurde: "Dat was gênant. Van hét Red Bull dat aangeeft: we gaan naar Amerika want we willen de markt nog verder open breken. Maar hier worden Amerikanen niet heel erg opgewonden van, ikzelf ook niet overigens."

Druk op De Vries

Maar ook Werner Budding, autojournalist in de breedste zin van het woord en Formule 1-liefhebber, schuift deze week aan. Voor Nyck de Vries is het bijna tijd om in de nieuwe AlphaTauri-bolide te stappen, die afgelopen week is onthuld. Budding vindt dat de druk op de Nederlander al aardig wordt opgevoerd. "Hij moet hem toch wel te pakken kunnen krijgen, zijn teammaat. Hij wordt nu al onder druk gezet binnen het team, ik vind dat nogal wat als nieuwkomer."

Aflopende zaak

Uiteraard is Frans Verschuur ook weer aanwezig. Hij is vaste waarde van de podcast én Nederlands meest besproken en meest succesvolle autosport-teambaas. Daniel Ricciardo fungeert komend seizoen als reservecoureur bij Red Bull. Verschuur verwacht niet dat hij na deze rol nog op de baan te vinden zal zijn: "Ik denk dat hij zo'n mentale knak heeft gekregen, daar komt hij niet meer overheen."

Dat en meer in deze aflevering. Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Mattie Valk

Redactie: Sjaak Böhmer & Koen Bakker

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Draaiboek en productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Anouk Ros

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden