F1 aan Tafel: 'De harde waarheid van Silverstone'

door Anouk Ros
Podcast F1 aan Tafel 4 juli

Silverstone lijkt voor nu de meest spectaculaire race van dit seizoen. Er wordt dan ook uitgebreid teruggeblikt op de crash van de eerste ronde. Daarbij blijft de herstart niet onbesproken. En natuurlijk de race van Verstappen, die werd verpest door een stukje carbon. Dat en meer komt ter sprake in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Presentator Mattie Valk ontvangt in The Harbour Club in Vinkeveen wederom spraakmakende autosportgasten.

Damage control

Zo is Michael Bleekemolen, voormalig Formule 1-coureur en ondernemer Race Planet, deze aflevering aanwezig. Max Verstappen had dankzij een stuk carbon op de baan een weggegooide race. Hij heeft met een zevende plek de schade kunnen beperken. Bleekemolen is hier erg over te spreken: "Met alle handicaps die hij had, reed hij toch nog redelijk door, dus heel constant. Hulde daarvoor."

Verloren eindsprint Leclerc

Ook Olav Mol, Formule 1-commentator bij Grand Prix Radio, is weer van de partij. Ferrari maakte richting het einde van de race een opvallende keuze door slechts één auto van nieuwe softs te voorzien. Mol had deze keuze zelf nooit gemaakt: "Het is gewoon niet de goede keuze. Je weet in de basis, met nog twaalf rondjes te gaan, dan wordt het gewoon een sprint." 

Rode vlag

En natuurlijk schuift onze vaste waarde, Frans Verschuur, ook aan. Bij een lange rode vlag-situatie als afgelopen weekend, is het voor de coureurs moeilijk om scherp te blijven voor de rest van de race. Verschuur is niet bang dat coureurs hun concentratie verliezen in deze verloren tijd: "Ricciardo had zijn headphones op, Norris bekeek nog wat beelden, zo doet natuurlijk iedereen wat. Dat is niet zo heel spannend hoor, die jongens krijg je niet uit hun doen."

Dat en meer in deze aflevering. Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Mattie Valk

Redactie: Sjaak Böhmer & Koen Bakker

Vormgeving: Marnix Westhuis

Productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix

door Anouk Ros

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen