F1 aan Tafel: De sauna van Singapore

door Anouk Ros
F1 aan tafel 3 oktober

De Grand Prix van Singapore is er weer eentje om uitgebreid over na te praten. Het drama begon voor Max Verstappen al tijdens de kwalificatie, en zette in de race door. Ook wordt er gesproken over de beruchte budgetcap, die Aston Martin en Red Bull vorig jaar overschreden zouden hebben. En gaat Nyck de Vries dan echt naar AlphaTauri? Dat en meer komt ter sprake in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Presentator Mattie Valk ontvangt in The Harbour Club in Vinkeveen wederom spraakmakende autosportgasten.

In deze aflevering wordt de winnaar van de geheel verzorgde reis voor twee personen naar de Grand Prix van Abu Dhabi bekend gemaakt. Benieuwd wie de gelukkige is? Luister naar deze aflevering en kom erachter!

Uitzonderlijke omstandigheden

Zo is Erik Weijers, Head of Race Operations bij de Dutch Grand Prix, deze aflevering te gast. De kijkersvraag gaat deze week over de veiligheid van het publiek, en of het publiek geëvacueerd kan worden bij extreem slecht weer. Weijers weet daar wel een antwoord op: "Als weersomstandigheden veranderen en extreem worden, dan zul je op een gegeven moment de beslissing moeten nemen dat je publiek niet toelaat op bijvoorbeeld de hogere tribunes. Maar op dat moment kan de race natuurlijk ook niet van start gaan. Dan wordt het uitgesteld tot het voorbij is en daarna kan iedereen weer zijn plek opzoeken, dan gaat de race van start."

Vrees voor kampioenschap

Ook schuift Olav Mol, Formule 1 commentator bij Grand Prix Radio, deze week aan. Met een mogelijke overschrijding van de budgetcap, wordt er al gesproken over eventuele straffen die hierop staan. Sommigen vrezen zelfs dat Verstappens kampioenschap van 2021 wordt afgepakt. Mol legt uit dat dat niet mogelijk is: "In de regels staat dat de straf wordt toegepast in het jaar nadat de papieren bekend gemaakt zijn, dat is dus dit jaar. Het zou dan kunnen zijn dat ze (Red Bull, red.) de rest van het jaar geen ontwikkelingen meer mogen doen. Maar een wereldkampioenschap wordt op 31 december van dat jaar afgetikt, dat hebben ze altijd gedaan."

Forse achterstand

Uiteraard is Frans Verschuur, vaste waarde van de podcast én Nederlands meest besproken en meest succesvolle autosport-teambaas, er ook weer bij. Max Verstappen kwam dramatisch weg bij de start, waardoor hij ruim buiten de top tien terechtkwam. Verschuur legt uit wat er gebeurde: "Volgens mij had hij gewoon doordraaiende wielen, op zijn Hollands gezegd. Dat wordt allemaal ingesteld, en als je dan net op een natter stuk staat dan een ander, draait het wat meer door."

Dat en meer in deze aflevering. Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Mattie Valk

Redactie: Sjaak Böhmer & Koen Bakker

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Anouk Ros

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden