F1 aan Tafel: De Vries ontdooit Verschuur

door Anouk Ros
F1 aan Tafel 12 september

Van de zevende plek naar de overwinning op de thuisbasis van Ferrari. Max Verstappen flikt het weer, al was de Italiaanse Tifosi daar niet blij mee. Daarbij kwam Nyck de Vries dit weekend in actie in de Formule 1, hij maakte zijn grand prix-debuut en liet zich daarin van zijn beste kant zien. En ook deze race was het weer chaos wat betreft de gridstraffen. Dat en meer komt ter sprake in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Presentator Mattie Valk ontvangt in The Harbour Club in Vinkeveen wederom spraakmakende autosportgasten.

Toekomst Ricciardo

Zo is Corne Klijn, DJ bij NPO Radio 2 en NPO Radio 5, musicdirector en liefhebber van MotoGP én Formule 1, deze aflevering te gast. Het vertrek van Daniel Ricciardo uit de Formule 1 lijkt steeds dichterbij te komen, al zijn er bij genoeg teams nog wat stoeltjes vrij voor komend seizoen. Klijn is niet blij met een eventueel vertrek van de Australiër: "Dat vind ik wel jammer. Het is een opvallend figuur, los van zijn big smile altijd. Hij heeft bij Red Bull laten zien dat hij best wel weet wat gasgeven is. Wat er nu misgaat bij McLaren, weet ik niet. Voor mijn gevoel had hij niet weg moeten gaan bij Renault."

Nederlands succes

Ook aanwezig deze aflevering is Olav Mol, Formule 1-commentator bij Grand Prix Radio. Het debuut van Nyck de Vries in de Formule 1 blijft natuurlijk niet onbesproken. Hij heeft het goed gedaan, maar volgens, onder andere, Mol had hij het geluk wel aan zijn kant: "Ik zou het optreden van Nyck dit weekend willen kwalificeren als solide. Dat is het. Het zat tegen voor Albon, voor hem (De Vries, red.) zat het mee. Met zoveel gridstraffen, een auto die een hoge topsnelheid heeft en niet zo goed is in de bochten."

Rokende banden

En uiteraard schuift Frans Verschuur, vaste waarde van de podcast, ook weer aan. Vrij aan het begin van de race was het even spannend voor Sergio Pérez. Hij kwam extra vroeg naar binnen voor een nieuwe set banden. Er was duidelijk te zien dat er rook vanuit zijn rechtervoorband kwam, maar later bleek dit geen probleem meer voor de Mexicaan. "Hij kreeg vanuit zijn team een optie om de remdruk te veranderen naar achteren toe. Hij heeft dat gedaan en daarna was het probleem eigenlijk opgelost. Althans, ik heb het niet meer gezien", aldus Verschuur.

Dat en meer in deze aflevering. Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Mattie Valk

Redactie: Sjaak Böhmer & Koen Bakker

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Anouk Ros

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden